有冇巴打比較下香港航空同因航 ? 同埋HK EXPRESS 係點架 ?

263 回覆
4 Like 254 Dislike
出門我90%坐因航,可能自細習慣左
5月想去日本或者大陸(短), 好多機可選

飛短--想試下香港航空, 有冇巴打比較下佢同因航 (舒服,服務同機師水準(定唔定架機))

本來有 HK EXPRESS, 不過我老婆話打死唔搭,有比人踢椅心理陰影,我未坐過廉航,真係咁惡劣 ?
香港航空要閘口轉巴士
座位正常
飛機餐得個飽同水

又要放依張相
港航 wor 眼殘
依家HX係咪無左電視睇?
飛雞餐得包/零食?
睇你budget啦 有錢既咪揀番因航
部電視好似無左好耐了
唔係啊化, 同因航同價喎
俾人踢椅背係乘客質素問題, 咁都賴落航空公司你因住以後連飛機都冇得坐
堅架.............
港航咪就係廉航囉
機師黎講間間都一撚樣架啦...
定唔定唔係機師決定 係天氣決定
landing大唔大力都係得一下, 撞一下平1000蚊, 你自己諗下啦

反正你都坐開CX 咪繼續CX,
就算話比你知UO同CX都係同一班人飛, 你咪又係心理上揀CX唔揀UO
咪係想講HK EXPRESS D客既質素好.............
SEARCH就2019無左, 但係又話會盡快有番
睇佢官網又話有, 但係其他人COMMENT又話無
唔知有定無
香港新一代當然要坐大灣區航空

上次後面幾條港女由上機傾都落機
叫空姐話佢,佢哋把閪口都係唔撚識收
好心UO見到呢啲臭閪就加佢機票錢啦

曲線小朋友要加錢論
其實UO左加右加 平CX唔係好多
揀位一定要加錢, 唔加無可能一齊坐
上次我飛日本, 前後3連位, TOTAL 6個人成排都係空既,
但係都聽到有人比人打散左坐

另外有小朋友4個鐘不停講野 不停唱歌, 父母+外父母+工人都唔理
佢前面果3個人屌曬老母咁換位
空姐過去屌左一下就算, 繼續比佢嘈
不過都係CASE BY CASE姐, 去程無依個問題
唔係好關航空公司事
以我經驗
我會揀d夜機
一係㨂凌晨機 有咁早㨂咁早
出發同返既日子都要講究
㨂d人地要返工返學既星期1-5出發
人地放假既星期1-5朝早返
HX咪得個包囉
簡單嚟講你要正常飛機餐就係要CX
你比得起錢就國泰啦

廉航留番比有需要人士
上次上哂熱門果單係唔係話有小朋友都被打散?
咁個小朋友冇親人喺隔離,要佢靜嘅話都好難
唔通要個老母隔幾行嗌佢收聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞