有冇巴打比較下香港航空同因航 ? 同埋HK EXPRESS 係點架 ?

263 回覆
4 Like 254 Dislike
唔知點解咁多人2024坐飛機都要求有服務

架飛機叫airbus 只係一架識飛嘅巴士
落機前一人一張invoice
加錢就有
冇行李寄倉,唔想食飛機餐=坐廉航
部機重係到,不過冇嘢睇
咁波音
而家玩到機場check in都唔俾
咁唔少人仲係果套坐飛機好威好luxury既諗法
歐美果邊真係少啲人care機上服務飲食果啲
真係坐廉航當食生菜咁common
所以亞洲航空公司永遠水平係唔同啲
香港出發定唔係香港出發?
搭嗰幾個鐘,你想有幾大分別
人哋好似寫機師 樓上成班眼殘?
好明顯係有錢買版權唔關個mon 事
係咪咩謎語嚟明明我見佢問機師水準
因航對得起個收費

另外

坐hkairline 不如坐uo
一樣都係冇service, 續樣收錢
廉航係真係好撚劣
坐過一次唔會再坐
個位坐得唔舒服個個人都要成日郁黎郁去調查
而個閪位又窄所以成日同隔離個人撞到
架野飛上天就好熱
坐嘅人大部分都三尖八角, 踢椅, 腎虧成日行黎行去廁所撞到你,etc
同埋我發覺坐窮航嘅人都會塞到行李架爆晒, 好似走難咁衝上機搵地方塞野
同埋個閘口都一定係山卡拉位
香港
日本反而會擺埋一齊
搭因航啲人質素咪又係差 張櫈較到就快夾住我大髀
其實因航真係唔差
飛日本的話唔差得過ANA , 比JAL好 (比較business)
JAL係香港個lounge同澳航share , 無咩人坐比較舒服
因航lounge就塞滿人
Hx比express 好係有時有大機
會闊落d
叫有杯野飲仔咁
唔撚係呀香港航空邊度有得同因航比冇電視(聽講部分機種有但大家俾一樣錢你要賭先知有冇係咪on9左啲)
餐得個包同水仲頹過你上機前食麥記
仲有HX啲凳同環境明顯污糟啲,有時核突過廉航都唔奇,公道講句因航未去到咁冇底線
佢標榜自己唔係廉航,但根本就係廉航質素傳統航空價錢
所以一係就搭真廉航,一係搭正常傳統公司如因航日航ANA泰航etc.
上兩個月去日本
我地兩個人Counter check in ,分左17B, D即係兩邊中間位比我地,地勤講左句“唔好意思安排唔到連位,要加錢先得”
我話:“咁而家加錢仲有冇連位”
地勤:“可以,幫你安排番本身17D果一位轉去坐17A,價錢145”
一間間
有d 個位好撚窄,坐直都頂撚住對腳
uo 算舒服同因航差唔多
呢個年代仲有人覺得架機定唔定關機師質素事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞