AlipayHK:日本成第二大市場 未來將拓展合作商戶

233 回覆
27 Like 100 Dislike
softbank咪阿里巴巴大股東
我見過好多間唔收卡但收QRcode payment喎
你都識得講冇可能單一payment走天下
咁多個選擇唔係仲好咩
用alipay 幫人買野出港紙埋單, 方便計錢。
唔明點解有部機係度但好多都無得touch
https://youtu.be/3x0jsNwqV5Y

唔知呢啲用AlipayHK得唔得呢
有大拿拿4%回贈喎
何只含淚,含撚都得
係, 不過現金流係日本真係主流, 再睇你用家係用埋QR定卡
如果QRCODE個RATE超好再玩埋回贈, 咁卡就真係收皮.
係喎,明明有個拍卡位
邊張免1.95%?
留名睇有骨氣嘅香港人為200円走晒去用支付寶
你個名
現金一定會帶嘅 唱定係基本嘢
只係有時洗晒或者帶唔夠
間鋪又冇得碌卡 咪用QRcode 多個選擇幾方便
咁好多嘢都係互通
你話paypay=softbank同阿里巴巴有合作關係就啱
話softbank背後係阿里巴巴就錯
因為一開始softbank先係阿里巴就大股東
咁amazon jp個paypay可以用alipayhk俾錢?
amazon jp點樣俾會抵D?
淨係用開hsbc red卡上網買野
hk 係誠仔搞起

反而wechat pay 真係放棄香港
有無試過中信motion 增值西瓜卡有無6-2%?
經濟計劃過頭就係咁
又轉左?
記得之前係每個月最多回200蚊 6%
夠有柒黃絲用小米機影日本士多啤梨去不要中國貨page
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞