AlipayHK:日本成第二大市場 未來將拓展合作商戶

233 回覆
27 Like 100 Dislike
alipay+京東去買禮券係咪都食到4%?
我見得3000免手費
去日本用,咪得3000蚊有3.9%?之後得1.4%?

咁好窄洗喎

消費付款:由2023年9月1日起,透過信用卡(Visa/MasterCard)於AlipayHK線下受理門店或網上商店付款時,每月享有HKD 3,000免手續費限額,超過限額的金額將會收取2.5%作為手續費
十個連燈仔九個有alipay啦,on9
其實係咪京東卡連alipay 真消先俾你食網購4%

其他網購卡連alipay 係咪唔得?
ok 感謝巴打回覆同資訊分享先

之前唔知alipay+京東真消係計4%,仲要外幣都計,雖然得3000

成撚日都話賣資料
腥港人有個支字最啱用啦

上次係上年8月去日本,用mmpower 冇下限,上16000
想問下巴打去日本用完alipay京東 食3.9%嗰3000蚊 之後用邊張卡
唔好意思 弱弱一問 paypay同alipay有咩唔同
唔啦
支付寶有回饋優惠
咩名
停咗suica 啫
PayPay中資?
Pay pay原來唔係日本原生?

Payppay 廣告好睇
Paypay個匯率如何
PayPay 係softbank 嘅
但係softbank 係alibaba嘅大股東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞