有冇人同我一樣坐4個鐘飛機已想死

564 回覆
1017 Like 214 Dislike
Rap有火
咩係first-gen antihistamine
食咗會眼瞓嘅antihistamine
頂唔順啦 飛加拿大直頭哭撚咗

耳仔唔舒服 長上EarPods

腳超唔舒服 商務叫好啲 但都係辛苦

利申近一米九
Me
一鳩樣
最搞笑係,以前細個搭機場巴士個陣,會特登睇下行李架上面冇整走登機貼紙 D 行李,睇下人地喺邊度番黎
見到係歐美番黎個D 會好羨慕,心諗人地就好,有得搭長途機去歐洲,我就淨係個幾兩個中去東南亞或者大陸

而家到自己搬走左,下下番香港一程要搭十幾個鐘
然後每次上機前都心諗,點解以前自己會羨慕有得搭長途機咁撚on9
試過去英國個陣班機無咩人,隔離兩個位都無人,可以直接訓
一係坐頭等,一係運氣好無咩人坐嘅機,隔離無人可以訓埋
咪係,坐頭等咪無事
同埋到攤平哂之後,一個氣流又係會嚇到成個人彈起
跟住硬係會凝住陣間又黎多個氣流,咁就訓唔番
長途機最反人類嗰點係,逼人半夜唔訓覺黎食嘢

飛北美唔清楚,但係香港出發番歐洲個程,通常夜晚十一點幾先起飛
跟住起飛之後keep 住開燈,然後等起飛兩個鐘頭開始派餐,次次香港時間凌晨兩點先食得
食完又要等佢執野,整下整下又要香港時間凌晨4,5點先熄燈

而最撚抵死係,通常每次一上到機通常都訓到,但就係俾派餐嘈醒左,然後到佢熄燈個陣訓唔番
香港飛溫哥華
淩晨起飛 + 食安眠藥 + 挨後 都勉強瞓得着,唔算太辛苦
溫哥華-多倫多 5 個鐘機唔挨後反而仲難捱
有糧出 慘你老母
兩個禮拜前至由香港飛返英國。

不過都要拍粒安眠藥至瞓到4、5個鐘。
原來咁多人咁後生都咁廢
長途 PEY同econ差好遠
坐econ真係攰到痴撚線
同埋唔會貴好多
都仲係要貴一倍嘅又咁講

我覺得坐窗口位好好喎
又可以控制個窗開定閂
又唔使俾啲人喺走廊行嚟行去騷擾我瞓覺
係去廁所少煩
不過我4 個鐘都可以唔去廁所,都ok

當大家年齡大d 就會開始明白d 老野點解要周圍郁
因為會手痛腳痛同埋腰痛...
我曾經以為PEY係呃錢產品
直到坐咗一次長途PEY 真係有必要存在 貴少少都抵比
要睇下架機熱唔熱,有的pk較到機艙勁焗
坐機香港直航到中歐
我十個零鐘企嘅時間起碼係五個鐘
一睇就知佢窮撚啦
見到5p字就屌咗先係傳統美德嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞