有冇人同我一樣坐4個鐘飛機已想死

564 回覆
1017 Like 214 Dislike
係有用但戴得耐個頭會好痛,搞唔掂
所以做飛機師好慘
E4 末日避難飛機?
除咗呢部諗唔到仲有邊部可以飛到36個鐘
生得高仲慘
頂腳好辛苦
藍芽耳機
會好訓少少 再加眼罩
暫時試過最遠係飛英國14個半鐘 嗰陣唔識死仲要揀窗口位坐,隔籬仲要係個細路,成日瞓著咗挨落我到

坐窗口位最辛苦係如果隔籬兩個人係唔識嘅話,你又唔好意思成日拍醒佢哋讓位畀你去廁所或者起身郁動下,所以坐窗口位係要忍尿+腰酸背痛

我仲要係搭飛機基本上瞓唔到嘅人,架機一chok我就紮醒,十幾個鐘入面可能得兩三個鐘係瞓著,尤其坐凌晨機本身已經好耐冇瞓,再加上喺飛機上面瞓唔著,即係等於廿幾個鐘冇瞓過覺,落機真係攰到會猝死咁

自此坐飛機只會揀走廊位,鍾意去廁所就去廁所,鍾意起身fing下手腳又得

到而家仲未有打算再去飛超過9個鐘嘅地方除非將來有錢坐得起business
3 4個鐘 食個飛機餐睇套戲都唔係好多時間剩啦
轉機就20係上限

上機訓,食,訓
你勁撚廢
連睇8集哈理波特 ok
咁點搭去歐美
閒閒地都14,5個鐘喎
而家喺機場,準備坐4個鐘頭飛機Econ, 一上機就瞓到落機

死左再post
香港坐4個幾鐘去東京成田,再坐3定唔知4個鐘火車去秋田。
same
同樣時間坐車都冇乜所謂
起碼有風景睇下 訓都會訓得耐d
唔好害咗你班機啲人
好撚溫馨
可能平時返工放工都搭慣長時間
我試過飛日本一上機就訓到落機空姐派餐都叫唔醒我
飛歐洲就要訓幾轉
第一次坐好興奮,但只限起飛同降落個幾分鐘

之後每次搭飛機都係由頭訓到落尾
咁係你窮姐 我睇到坐頭等既好處
有次飛北海道, 一個鐘氣流,
上上下下過山車, 勁撚驚, 又無得停
搭凌晨機返 仲要瞓唔到真係好痛苦明明精神上已經好攰 所以應該唔會再搭凌晨機
英國飛去日本 喺杜拜轉機
英國飛杜拜 6個鐘
杜拜飛日本 10個鐘
靠瞓覺消磨時間
坐窗口位除咗可以睇風景之外完全冇優點
去廁所又麻煩 上機落機又麻煩
幾個鐘頭機有幾多人睇風景會睇半個鐘以上先
睇一陣風景之後都瞓覺或者睇戲㗎啦
坐窗口位出入咁麻煩完全唔值得
ANC耳機可以拯救你嘅人生
帶住如果開埋音樂 有時空姐叫你都未必知
北海道使撚6個鐘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞