有冇人同我一樣坐4個鐘飛機已想死

564 回覆
1017 Like 214 Dislike
以前飛英國每次搭親前一晚都唔瞓 等一上到機瞓到落機 唔係十幾個鍾人都癲
8 個鐘以上會開始唔舒服
個肚勁多氣要搵機會排氣 唔排既話會係腸入面走嚟走去好嘈
皮膚乾又出油
又攰又訓唔到
諗起香港飛紐約果程好似惡夢咁
我自己其實係好怕坐飛機, 不過因為要搵食所以成日要出trip....我自己自從捱過坐去美國(加埋轉機好似超過24小時....) 之後已經覺得其他行程好少野. 就算飛14小時歐洲都識得點樣令自己舒服d.

但唔知係咪飛國內的機都係細架d, 容易受氣流影響, 梗係覺得一有氣流就會震得好勁, 基本上好難瞓到/ 休息...我上次試過撞正打風飛返香港直頭好似坐住戰鬥機咁....降落之後連機師都特登開咪say sorry. 不過最勁係我同事佢話試過飛美國時目的地附近有龍捲風, 佢話chok到以為自己生命已經走到盡頭(呢d我唔想經歷....)
一蚊雞保鑣
年紀大左搭飛機一定要戴口罩同平光鏡/太陽眼鏡
長途個屎忽真係好撚辛苦, 落機又成個頭油淋淋. 但如果你接受人生玩少好多野就得
ZIP AIR YVR-NRT呢

嚟緊想試
食個2餐都要起身
依啲嘢自己諗下點安排啦
我會起碼請半日得自己休息下先出發
黎緊過英國 唔知英航有冇無就好難捱
你坐咩機去北海道要6個鐘
一餐都唔食 剩係飲水 試過空姐拍我以為我暈左

剛從美國坐咗15個鐘頭回來,因為坐第一行,旁邊條PK印度人擺呢舊嘢晾腳,個空姐叫佢唔好再擺,因為係逃生出口,但條PK印度人三番四次不斷擺,最後我報串俾空姐,叫佢收返埋,舊嘢太大舊左鳩埋我空間
所以我鍾意坐火車多啲,btw嚟緊要坐10個鐘飛機
之前飛加拿大完全訓唔到對腳又累到仆街 然後一口氣睇哂魔戒三部曲
我好鐘意坐窗口位喎
試過坐走廊位,d人出出入入,又撞嚟撞去,d人行唔穩又好鐘意址你張櫈借力完全瞓唔到
見過d人放行李唔夠力跌咗坐前面個人個頭度
打死都唔坐走廊位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞