(突發)大選在即英國BNO人士 聯署要求平權

165 回覆
139 Like 55 Dislike
唔會支持,bno短啲轉bc就話啫
改為全球式交稅
呢D人就算英國即刻比本BC佢咪又係唔會走
咪又係留係香港慢慢搵錢
笑咗
要求唔好考試同搵人簽名BC呢D野得唔得
道理同加拿大一樣 本身有stream AB 仲屌人唔夠快 有心走有心留低 唔撚洗驚時間問題 你話有小朋友無身份讀書就話啫 成班友根本想拎完身份就走人
會唔會幫你爭取都幫啲pm諗埋
你當自己係保守定工黨議員?

再講 你果啲point 套入97前但冇BNO都係同一邏輯
點解你又支持
3+3都OK丫,住3年有永居都好,之後果3年唔洗同前3年連續,租金貴咗好多,有時開工不足真係唔夠錢捱6年,之後揾夠返來補返坐3年囉。
咪係
當年賣晒廣告都唔搞
擺明係大中華膠
依家就喺度話點解唔俾埋97前
真係好樣衰
只好怪自己父母戇鳩
應如何看待睇黃世柒嘅弱智?
有冇諗過如果當初英國真係俾晒所有屬土國民都可以喺英國生活會點?英國都容納唔到咁多人啦英國咁做又真係唔可以怪佢
人哋班貪得無厭嘅撚樣又屌你奴性重,唔團結爭取權益
有得去英國生活算係咁啦,搞咁多嘢做乜?
銀包窮 思想窮
你今日先問返30年前個優惠喺唔喺度
唔比你就喺度死磥
講真嗰時啲申請費最多咪幾百蚊,基本上人人都一定畀得起,唔去申請真係思想窮多過銀包窮又或者父母喺內地落嚟生仔,完全冇諗過申請BNO呢樣嘢
咁想移民又冇bno咪比錢囉
大家忽略左而家啲高官家人當年係直接送BC,完全唔使5+1,而家睇返佢哋所作所為真係好諷刺,反而而家BNO就要5+1,又要考試,又要揾推薦人
你見當日美斯唔上場,有人仲要爭住同美斯道歉,鬧返班人點解要嘈,你就知總係有一班人,奴性重到冇人有,明明係不平等條約啲人仲以為係皇恩浩蕩換轉係英國發生啲咁嘅事暴動少過三日我都當你贏講返BNO呢個問題,澳門有得比較啦,澳門當年係直接俾葡籍,係英國咁小家
你父母內地落嚟?
咪係 去加拿大澳洲仲好 好過喺度死纏爛打都攞唔到嘅BNO 英國又唔係好過加拿大澳洲
連燈又話走親個個中產精英

呢D人返香港原來洗大餅架
一早黎個啲都就黎坐夠5年 平權咪益晒啲黃屍
-九七前回歸乜都冇講過,就取消咗我地個本身BC身份

香港嘅人冇得自由出入英國係60年代開始嘅事 嗰陣時仲未有英國公民呢個身份 你只可以話香港人cukc嘅權利畀人剝削 但係就唔會有香港人嘅bc畀人取消咗
唔交會費比世柒老師憑乜平權
簽左

呢d係香港人應該要有既權利

點解會有人會覺得係問題?

人地英國唔識會權衡利幣咩?

要香港人幫佢哋唸埋?

政府比消費卷你 你會唔會擔心拖累香港政府庫房收益而唔拎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞