(突發)大選在即英國BNO人士 聯署要求平權

165 回覆
139 Like 55 Dislike
幫手署左先
遲d幫返你地
真 幫97前未夠18歲 香港出世嘅攞 bno 似乎比較實際
起碼叫雙贏 英國佬繼續賺 IHS 同 visa錢
點解一向支持平權既世柒會叫唔好簽
牙石佬妄想症發作
平權係我鐵飯碗 梗係唔俾你簽啦
屌你老母!!! 我地97前,90後冇BNO 你地有冇幫過呀. 屌你老母.幫幫幫.
佢哋會話 你唔屌鳩你老豆老母呢家走黎怪我哋?香港人
係當地工作同埋樓有咩衝突?
買樓點樣剝削到當地居民係咪痴撚線,攤喺度拎覆你嗰啲仆街就真係剝削喇。
唔使做有收入
成為既得利益階層
就已經係剝削緊別人

唔係喇
再建議英國政府多一樣野
唔可以買樓收租
只能買自住物業
咁香港人始終都係外來
呢個係事實
如果轉3+1但講明幾多年後落閘最好,果班提議直接轉bc但繼續留港既人先係最自私
我咪就係同你講緊首先工作同埋買樓係冇衝突,大把人係兩樣嘢都有。
同埋咩叫做唔使做,你嘅思想有啲似英國嘅窮人認為唔係落手落去做嘢就係冇工作
唔可以買樓收租冇問題呀,不過可以話你知窮人成日覺得因為其他人有錢自己先窮,事實上係其他人冇錢佢哋一樣都係冇錢。
佢哋最希望嘅就係所有人都係住公屋共產世界,但歷史已經話畀你聽共產係唔work。
其實轉bc講到尾就係想攞福利攞着數
其實而家5+1都唔係十分穩陣。5年內你做錯嘢,做漏嘢有機會唔批,無時無刻都有啲壓力。

例如揸車唔小心撞到人就分分鐘game over
2019年有好似有班人爭取廢聯合聲明
爭取回歸英聯邦
可惜主流要五缺光時
之後係點
大家有眼見
你似乎係想混郩視聲
不過唔想好似你咁打咁多字解釋
總之唔好貪得無厭
簡化下申請程序都好
例如: 只要有BNO Visa + 提交5年英國居住證明就有BC
而家又要考試又要搵人簽名好煩
你又知冇屌? 但問題係. 97前90後比盡得7歲, 屌毛? 7歲可以有咩法律效力?
而家討論平權丫嘛. 最需要既平權唔講! 英國唔係老馮岩呀. 係97後唔係老馮. 屌你97前係丫嘛,D人你睇架嘛!!
保守黨平咗權, 起碼保住BNO啲票先, 就算輸起上嚟都無咁難睇
斷估唔會留俾工黨嚟平權, 對TORY嚟講無乜政治著數
黃牙佬咁先可以永續爭取掛, 最好你班人咩都唔做, 佢繼續鳩噏,

利申: 雖然我無簽
RIP啦班後生仔在英港人好多左膠,本身正常出聲嗰啲已經唔再出聲
唔係好理解你嬲乜, 成個戇鳩仔咁,
所以會去聯署既係咩人, 大家都心照,
落咗腳既會覺得哩啲提案無鳩謂,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞