[新一季來了]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (1)

990 回覆
40 Like 5 Dislike
如果你係動畫黨想知道係咩,一係直接睇原作,一係就上wiki睇,條仆街劇透緊
唔係藍毛比信心佢帶佢行出去根本rudy仲係死肥毒
掉轉比綠毛遇到rudy先,根本唔會救到佢
見佢比人恰可能trigger到ptsd更嚴重
如果見紅毛先都係比佢禁住打同理
係roxy改變到rudy幫佢走出陰影
先有rudy改變到其他人
其實我幾buy依類唔知嘅人睇完都唔會知
知嘅人睇完會見到好多野

最緊要大家睇得開心
你死啦 講藍毛壞話
帶魯迪走出陰影=神
冇藍毛就唔會識咁多魔法 冇魔杖 唔會出門口
唔會遇到綠毛 都唔會遇到紅毛 所以最應該一齊

繼我話最應該食左老母 冇老母生個仔都冇得轉生
冇得轉生就冇得遇到藍毛
根本真係唔知 純動畫黨既人睇到d有劇透成份既討論
都唔會知到底係咪真係劇透 始終好多都唔係大大聲話你聽後面就係咁行
仲唔排除有好多人根本係鳩up連小說都冇睇
但係依份信心請過其他老師都俾到,保羅Zenith甚至Ghislane可能都得
而且小說後面劇情顯示如果Rudy資質同前世一樣Roxy根本唔會花心思教佢,甚至可能踩多佢兩腳

相反紅綠毛睇上嘅主要係Rudy為佢哋付出嘅努力
Roxy
至少一開始只係因為Rudy符合心目中白馬王子形象先鍾意返佢,(嗰陣時睇迷宮篇結局火都嚟)
但老老實實,純動畫黨如果認真研究都可以估到好多野
之前第一季都有少量分析咩象徵咩
依類鳩up鳩撞留返俾純動畫黨玩

->劇透post
Rudy 今世冇咗對近親嘅性慾
換着前世佢一定食Zenith

蝴蝶效應咁計前世撞死佢嘅司機同趕佢出門口嘅大佬功勞先最大
應該同欺凌佢d學生結婚先岩
啲劇透撚真係dllm

夠啦好嗎
呢度不嬲都係咁所以都係個句

動畫黨見字即走 & 即刻追全套小說&外傳保平安
話時話藍毛外傳漫畫出完未
上面d人真係弱智瘋狂傾劇透但唔去小說post
睇完漫畫打龍
宜家睇op真係
錯post
Block 哂d劇透友佢
原來spoiler tagged 都唔傾得
對唔住
無職2後半嘅OP確實好L劇透,領悟力比較強的朋友,我強烈建議click Netflix個「略過介紹」制跳咗佢,季尾先嚟睇返

我見到有鬼佬心理學家睇完呢個OP,已經靠線索預視到某啲第三季先會出現嘅劇情
明明佢啲分析片幾好睇
結果佢睇通左變左標題劇透
紅藍綠都係御三家 都係我既翅膀 唔洗嘈
應該要下下季
認同
裸體圍裙
無人記得黃毛
黃毛水泡黎唔入流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞