[新一季來了]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (1)

990 回覆
40 Like 5 Dislike
同埋去好凍嘅地方塊面真係好似漫畫咁紅
魔眼好似對人偶無效?見佢都睇唔到殘影
就咁睇OP, 今季見會見返阿妹? 大妹又讀大學?
佢睇到 所以提前慘叫
好似做到阿媽被轉移?
唔洗見到先會慘叫掛
一畫戰鬥就崩 希望迷宮唔係咁
佢預知眼見到個殘影同實際個動作係重疊,即係開左都無分別
補充聽日出
op出咗唔少後期劇情 唔建議動畫黨睇完op問得太深入
你想像下係開咗預知眼睇鬼片咁
得罪講句呢兩集,以至上年果12集大部分劇情對我個反應同阿七星出席呢個婚禮個反應一模一樣: 好撚無聊啊間屋係幾靚啊走得未啊.jpg
我自舊年到而家個觀點都係一樣: 魯迪-希露菲呢個感情線發展得幾差下,其他新角色除左七星直頭垃圾
愛衣
個下咀面真係
原本係好期待呢集睇完覺得文戲太生硬
麗潔同希露菲相認呢個位做得麻麻地
請埋2個護衛來喜宴以為會有多少少表現 點知都係變背景板
克里夫變咗阿爺級
唔答咪得
其實喱條感情線先係最正路
反而紅藍老婆先怪怪地
魯迪上世做左幾十年毒撚 心智其實都唔會成長得幾多
轉生後由BB開始 藍老婆當佢係細路咁教魔術 就算到最後都仍然覺得係細路
白老婆就兒時玩伴+教學 聽話又可愛 稱得上係初戀

不過喱集真係同上季好多集一樣都係用黎鋪 冇乜特別
只係可能過多十年出哂成套 回頭睇返會有細節&回憶加成
又未至於, 佢啲詞其實幾中魯迪既遭遇
同埋都夾呢季後半段, 勇者果隻係錯到變左電音
唔得罪 只係睇動畫會咁諗唔奇
原因係上一季焦點好多都落盧迪+希露菲相認呢件事度
搞到其他角色戲份少好多 主角同其他人嘅感情刻劃真係少好多
原本呢場婚宴真係for一班好friend 好close 嘅人一齊開party再送上祝福再親人相認 成個feel好溫馨感人至啱 但依家搞到似入錯場飲宴咁
有人問的話總會有人講多兩句
咁多位早晨,我今日嚟,係想同你哋講個故事嘅:

喺幾年前
我同一個寡婦結咗婚
佢有一個已成年嘅女
後來嫁咗比我老豆

咁我繼女就做咗我後媽
而我老豆就做咗我女婿

兩年後我老婆同我生咗一個仔
佢喺我後媽嘅同母異父嘅細佬
我個仔叫我「老豆」
我就叫我個仔「舅父」

我繼女又為我老豆生咗一個仔
佢喺我細佬
但佢又要叫我外公

我喺我老婆個老公
但喺我老婆喺我後媽個阿媽喎
所以我喺自己嘅外公

到咗新年
嚟料喇

我就同我後媽同我老豆
即係同我繼女同女婿交換利是

我封廿蚊比我個仔
佢話:「多謝老豆!」
我又答返佢:「唔洗,舅父!喺呢,咁我嗰封呢?」
「你都痴線,我結咗婚喇咩?」唉,我自己都亂咗...

食團年飯嗰陣
我喺抬面上面放咗一封一千蚊利是
再拎返封利是上手
叫咗聲:「多謝外公!」

好彩唔喺街姐
唔係真係比人捉去青山瞓一排
而家諗返自己真喺痴痴地線
自己比錢自己洗
咪即係去自己鋪頭買野...
https://twitter.com/Magote_rihujin/status/1779529070331691026

第一句: Sylphy咁鹹濕就係因為佢係elinalise個孫
接受唔到首op
藍老婆對佢影響好大喎
話晒都叫帶佢出屋企 走出陰影
我老婆 個阿嫲 條仔 係我老死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞