2018年 樓價實大跌,買樓正傻仔

200 回覆
12 Like 15 Dislike

你以為香港經濟崩潰只會影響買股票既人?
香港經濟崩潰只會更多人同你爭公屋
咬老綜隨時爆煲要cut

你覺得住緊嘅人會驚啲咩人爭
我就打死都唔信仲會有一次差得過sars
如果有嘅話 reboot 一下咪幾好

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少
香港樓市真係要多一次sars咁上下規模既野先會大跌
如果唔係既所謂樓市跌其實跌2成已經畀多
好似而家咁政治不穩, 正常人都襯高位賣樓,
然後攞筆錢去外國買間house 嘆世界,
所以樓價只係會跌, 一跌仲會好似骨牌咁跌

睇你點睇件事
你望下幾多大陸人黎買
完全唔擔心
因為佢地覺得政府愈強硬對反對派,代表港共政權愈穩
所以d大陸佬食重稅都要買香港樓走資
好似而家咁政治不穩, 正常人都襯高位賣樓,
然後攞筆錢去外國買間house 嘆世界,
所以樓價只係會跌, 一跌仲會好似骨牌咁跌

睇你點睇件事
你望下幾多大陸人黎買
完全唔擔心
因為佢地覺得政府愈強硬對反對派,代表港共政權愈穩
所以d大陸佬食重稅都要買香港樓走資

應該好快再出招打落黎買樓嗰D
樓價大跌=你都係買唔起
樓價大跌=經濟崩潰=你連份工都冇埋

姐係
你都係買唔起=經濟崩潰=你連份工都冇埋
如果我買唔起樓引發經濟崩潰咁大件事我寧願買唔起啦 因為可以助長支爆攬炒,你啲樓價跌撚晒關我乜撚野事
你個logic 一打唔洗找

買唔起樓又點會去炒股,經濟崩潰關我撚事啊
無咗份工驚閪咩 衰衰地都有老綜咬下
預期比蝗咬晒不如自己食返
根本最撚驚係供緊樓個啲人
你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
講緊如果樓價大跌得代表香港經濟崩潰
即係無論點都好,買唔起既人都係買唔起咁解
就算你而家有儲cash
到香港經濟崩潰果陣你都情願留黎慢慢搣,一陣飯都冇得開

佢既思維係 我係乞兒垃圾幾時都係乞兒垃圾 冚家鏟都無影響我生活模式

香港呢隻game 就係咁玩
只要係無瀨唔怕醜就無死錯人

同新移民冇分別
-完-

而家交緊稅都係養緊班蝗架啦
不如自己食返好過啦

邏輯有問題,你話交緊稅都係養緊班蝗,自己食返係應該講緊擺交稅,而唔係講緊你都做埋蝗等人地養返你

姐係
如果我買唔起樓引發經濟崩潰咁大件事我寧願買唔起啦 因為可以助長支爆攬炒,你啲樓價跌撚晒關我乜撚野事

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
就算你而家有儲cash

佢既思維係 我係乞兒垃圾幾時都係乞兒垃圾 冚家鏟都無影響我生活模式

同新移民冇分別
-完-

不如自己食返好過啦

邏輯有問題,你話交緊稅都係養緊班蝗,自己食返係應該講緊擺交稅,而唔係講緊你都做埋蝗等人地養返你

人性問題,當年大躍進做又三十六唔做又三十六,人傾向於唔做等人養

咬老綜隨時爆煲要cut

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少

大搬細依然係有瓦遮頭,唔洗住劏房
除非公屋有咁嘅size 姐
如果真係有多一次sars咁上下規模既野 我諗經歷過sars 嘅真香港人係唔會賣
鄰近地區嘅人就難講

公屋最低呎數保證好似人均70呎
如果你少人可能真係會間D同劏房差唔多大既畀你住

姐係

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
就算你而家有儲cash

同新移民冇分別
-完-

不如自己食返好過啦

你一個人擺交稅,大把港豬爭住交
咁有乜實質作用
姐係好似你痾督尿落湖,個湖唔會變咗你督尿架

你話"不如自己食返好過"喎
"不如自己食返好過"邏輯上係講緊擺交稅唔養班蝗
唔係自己做埋蝗叫"自己食返",係人地畀野你食

咬老綜隨時爆煲要cut

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少

如果真係有多一次sars咁上下規模既野 我諗經歷過sars 嘅真香港人係唔會賣
鄰近地區嘅人就難講

第一下開刀應該係搵啲住公屋個啲隱形富豪開波
不過都係有下一次 sars 咁上下規模先算啦

單軌制,其實已經開緊
爭在將來有冇慢慢收緊
依家有一半人供完樓
根本暴跌都冇所謂

同新移民冇分別
-完-

不如自己食返好過啦

咁有乜實質作用

從來無講話擺交稅,係你自己主觀嘅睇法
點解唔可以係有一下sars 咁上下規模嘅野之後我變成破產再申請咬老綜 只係拎返自己以前擺低嘅野黎表達"自己食返"

咁食凸左果陣你咪變左蝗
好撚驚呀
利申:已供斷

咬老綜隨時爆煲要cut

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少

鄰近地區嘅人就難講

單軌制,其實已經開緊
爭在將來有冇慢慢收緊

住緊天水圍個班聽聞有啲大陸到有樓有地
點收緊都唔影響 佢地依然都係馬照跑舞照跳

靠你去舉報,之前好似有房處巴打話佢地係查得到大陸d資產(除非你連大陸d資產都做埋手腳收埋),只係冇咁多人手主動逐個查

咬老綜隨時爆煲要cut

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少

鄰近地區嘅人就難講

單軌制,其實已經開緊
爭在將來有冇慢慢收緊

靠你去舉報,之前好似有房處巴打話佢地係查得到大陸d資產(除非你連大陸d資產都做埋手腳收埋),只係冇咁多人手主動逐個查

查乜鬼丫,香港個D佢地都懶得查
幾時得閒查大陸個D
房署好多都得過且過

同新移民冇分別
-完-

不如自己食返好過啦

咁有乜實質作用

從來無講話擺交稅,係你自己主觀嘅睇法
點解唔可以係有一下sars 咁上下規模嘅野之後我變成破產再申請咬老綜 只係拎返自己以前擺低嘅野黎表達"自己食返"

咁食凸左果陣你咪變左蝗

所以拎得老綜個刻已經無得返轉頭
以後都等有錢佬同夾係中間個啲養
供樓個啲左度右度供層要供成世嘅樓為咩
但係做無瀨個啲有瓦遮頭有旅行去唔洗憂衣食
你唔覺得個生活應該係
供樓個啲有閒錢洗唔愁衣食
而咬老綜個啲先要為生活左度右度先啱咩

供樓你過到壓力測試其實冇咩咁慘

如果公屋太唔夠
迫你大搬細已經玩死你
將你人均呎數減少

鄰近地區嘅人就難講

單軌制,其實已經開緊
爭在將來有冇慢慢收緊

大陸仔籍民落黎,你覺得港共會好大動作郁手咩

點解唔郁手
佢郁完果個大陸仔可以拎返間公屋益下個大陸仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞