2018年 樓價實大跌,買樓正傻仔

200 回覆
12 Like 15 Dislike
樓價大跌=你都係買唔起
樓價大跌=經濟崩潰=你連份工都冇埋

樓價跌銀行唔借比你,如果都比得起,現在一早買左啦

如果屋企留低4M , 人工唔過3 萬呢
不過我預自己最少3 年先結婚。。

樓市大趺得,你會情願留d錢黎慢慢搣
到時飯都唔知有冇得開
燈九無窮連登仔
跌左好多年了
同支爆一樣吹撚左咁多年結果樓價咪又係gogogo
所以租樓日日賺,又就黎下月,已經準好租金一到期就出擊,賺錢機會唔係成日有
我有個投資高手朋友
佢話下年必爆
如果有額外因素最快今年就爆
佢話明年係大熊巿有排跌

睇淡唔做淡
股市應該快過樓見頂,到時壞消息傾巢而出
咁就難為仲有廿年供果d
我有個投資高手朋友
佢話下年必爆
如果有額外因素最快今年就爆
佢話明年係大熊巿有排跌

留定名先
樓價大跌=你都係買唔起

姐係
你都係買唔起=經濟崩潰=你連份工都冇埋
如果我買唔起樓引發經濟崩潰咁大件事我寧願買唔起啦 因為可以助長支爆攬炒,你啲樓價跌撚晒關我乜撚野事
你個logic 一打唔洗找

買唔起樓又點會去炒股,經濟崩潰關我撚事啊
無咗份工驚閪咩 衰衰地都有老綜咬下
預期比蝗咬晒不如自己食返
根本最撚驚係供緊樓個啲人
你唔係供緊樓個條傻鳩啊

其實沙士 雷曼之後我只係見到貧者越貧 富者越富
樓價大跌=你都係買唔起

姐係
如果我買唔起樓引發經濟崩潰咁大件事我寧願買唔起啦 因為可以助長支爆攬炒,你啲樓價跌撚晒關我乜撚野事

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
講緊如果樓價大跌得代表香港經濟崩潰
即係無論點都好,買唔起既人都係買唔起咁解
就算你而家有儲cash
到香港經濟崩潰果陣你都情願留黎慢慢搣,一陣飯都冇得開
樓價大跌=你都係買唔起

姐係

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

其實沙士 雷曼之後我只係見到貧者越貧 富者越富

每次高底都係財富再分配
撈底同比人撈底既分別
樓價大跌=你都係買唔起

姐係

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
就算你而家有儲cash

我係跟你個logic 推出黎咋
睇啲唔睇啲
眼裡靜係識錢嘅怪物
買唔起樓咁又點 有乜咁大不了 供完樓等2047比共慘黨收樓收地 你真係好醒
無錢買樓又點會有閒錢買股票呢 經濟崩潰又關我乜野事呢
香港係可以咬老綜 同有公屋住嘅
你知唔知咬緊老綜個班人除時見識多過你
有啲咬緊老綜嘅人做得到一年去幾次旅行,住緊公屋,衣食完全唔洗優
所以香港從來只有窮同有錢嘅人
夾係中間個啲先最戇鳩要供樓之餘仲要交稅養埋咬老綜個班人而最有錢個班就唔撚柒驚嘅因為交幾多稅佢都依然咁有錢

你以為香港經濟崩潰只會影響買股票既人?
香港經濟崩潰只會更多人同你爭公屋
咬老綜隨時爆煲要cut
樓價大跌=你都係買唔起

姐係

你唔係供緊樓個條傻鳩啊

幾時有人講過係你引發
就算你而家有儲cash

佢既思維係 我係乞兒垃圾幾時都係乞兒垃圾 冚家鏟都無影響我生活模式

香港呢隻game 就係咁玩
只要係無瀨唔怕醜就無死錯人

同新移民冇分別
-完-
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞