去到依刻重有份出黎遊行嘅藝人..佢地拍乜唱乜我地都應該支持

307 回覆
1084 Like 46 Dislike
狗坤有去?
陳嘉上
20 分鐘 ·
我常常説我是中國人,一些年輕人不了解我們這輩在成長時在海外被嘲笑做Ching,過去看港英各種惡行的痛苦。我討厭人罵大陸人蝗蟲,因為我感同身受。我認為香港的問題根本是地方政府瞞上欺下的結果。因此能解決問題的不是港府,是中央。香港人不應一味和這個不稱職的地方政府爭論,而是爭取和中央溝通。我知道這似乎違反港人治港的理念,但我認為是唯一可真正建立互相信任的唯一辦法。否則就只有亂的結局。回到和平爭取,回到談判桌,收起侮辱的語言,我們試試談可以嗎?
https://www.facebook.com/gordon.chan.967806/posts/10213340909814417

狗坤有去?

有條撚
打張卡就上左的士走左
習近平
王宗堯算把啦,
條友博上鏡為知名度既。
乜鳩野柒都關佢事咁

收皮啦你
呢個時候出博上位比你班港豬睇會唔會咁on9啊
推到佢哋退休
陳嘉上
20 分鐘 ·
我常常説我是中國人,一些年輕人不了解我們這輩在成長時在海外被嘲笑做Ching,過去看港英各種惡行的痛苦。我討厭人罵大陸人蝗蟲,因為我感同身受。我認為香港的問題根本是地方政府瞞上欺下的結果。因此能解決問題的不是港府,是中央。香港人不應一味和這個不稱職的地方政府爭論,而是爭取和中央溝通。我知道這似乎違反港人治港的理念,但我認為是唯一可真正建立互相信任的唯一辦法。否則就只有亂的結局。回到和平爭取,回到談判桌,收起侮辱的語言,我們試試談可以嗎?
https://www.facebook.com/gordon.chan.967806/posts/10213340909814417

幫你補圖
暴龍哥、MC仁呢?
陳嘉上
20 分鐘 ·

幫你補圖

陳嘉上咁快龜縮

都縮得幾快
仲有my little airport、米奇low may、話梅...
劉明希望大家組合一個名單
支持!
今天我
相反,上次7.1回歸有份去奶共既藝人一定盲反
陳嘉上
20 分鐘 ·

幫你補圖

陳嘉上咁快龜縮

都縮得幾快

所以我咪話根本唔洗幫人做光環
啲藝人/公眾人物 大陸主動招安我唔撚信佢地唔奶
無曬後路咪局住去起馬仲有一部分同陣營既人支持
真係好撚戇鳩盲撐 每人做好自己已夠
梁祖堯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞