去到依刻重有份出黎遊行嘅藝人..佢地拍乜唱乜我地都應該支持

307 回覆
1084 Like 46 Dislike
陳嘉上
20 分鐘 ·
我常常説我是中國人,一些年輕人不了解我們這輩在成長時在海外被嘲笑做Ching,過去看港英各種惡行的痛苦。我討厭人罵大陸人蝗蟲,因為我感同身受。我認為香港的問題根本是地方政府瞞上欺下的結果。因此能解決問題的不是港府,是中央。香港人不應一味和這個不稱職的地方政府爭論,而是爭取和中央溝通。我知道這似乎違反港人治港的理念,但我認為是唯一可真正建立互相信任的唯一辦法。否則就只有亂的結局。回到和平爭取,回到談判桌,收起侮辱的語言,我們試試談可以嗎?
https://www.facebook.com/gordon.chan.967806/posts/10213340909814417

幫你補圖

陳嘉上咁快龜縮

都縮得幾快

所以我咪話根本唔洗幫人做光環
啲藝人/公眾人物 大陸主動招安我唔撚信佢地唔奶
無曬後路咪局住去起馬仲有一部分同陣營既人支持
真係好撚戇鳩盲撐 每人做好自己已夠

早幾個鐘話我都5毛嘅真係好低質

你啱
其實杜生都講
咪撚諗住用(政治)立場叫人捧場
表演唔好講咩都冇用
支持
杜汶澤自從老婆係大台撈起之後已經唔敢出聲啦
之前上電台支持唔發免費電視牌照添
牆頭草嘅表表者
不如 list 埋愛國偽人
唔會睇佢有份做既戲
唔會聽佢既歌

愛國偽人張list一日一夜都列唔完啦

Block 得幾多得幾多

陳奕迅已經係表表者..係香港演出個陣又hea又唔記得歌詞..一上大陸就變左第個人咁 嘔心到爆
以前好鍾意佢
陳嘉上
20 分鐘 ·
我常常説我是中國人,一些年輕人不了解我們這輩在成長時在海外被嘲笑做Ching,過去看港英各種惡行的痛苦。我討厭人罵大陸人蝗蟲,因為我感同身受。我認為香港的問題根本是地方政府瞞上欺下的結果。因此能解決問題的不是港府,是中央。香港人不應一味和這個不稱職的地方政府爭論,而是爭取和中央溝通。我知道這似乎違反港人治港的理念,但我認為是唯一可真正建立互相信任的唯一辦法。否則就只有亂的結局。回到和平爭取,回到談判桌,收起侮辱的語言,我們試試談可以嗎?
https://www.facebook.com/gordon.chan.967806/posts/10213340909814417

幫你補圖

陳嘉上咁快龜縮

都縮得幾快

所以我咪話根本唔洗幫人做光環
啲藝人/公眾人物 大陸主動招安我唔撚信佢地唔奶
無曬後路咪局住去起馬仲有一部分同陣營既人支持
真係好撚戇鳩盲撐 每人做好自己已夠

唔同人唔同睇法啫, 佢咁講我唔認同但都理解
牆頭草嘅表表者

佢都有發聲搞到無野撈啦
佢又無表態親共 點算牆頭
唔會睇佢有份做既戲
唔會聽佢既歌

陳奕迅已經係表表者..係香港演出個陣又hea又唔記得歌詞..一上大陸就變左第個人咁 嘔心到爆
以前好鍾意佢

第一個都諗起佢
牆頭草嘅表表者

佢都有發聲搞到無野撈啦
佢又無表態親共 點算牆頭

最多話佢怕老婆姐
agger
坤哥真係有去 岩岩見到佢同佢傾左兩句 佢話驚比中共封殺所以想低調啲

坤哥

咪撚ON9啦
垃圾坤過咗大海呀
人哋下個月去大陸拍戲賺人仔

https://www.facebook.com/yipkwan.ng/posts/10213595305334220
坤哥真係有去 岩岩見到佢同佢傾左兩句 佢話驚比中共封殺所以想低調啲

坤哥

咪撚ON9啦
垃圾坤過咗大海呀
人哋下個月去大陸拍戲賺人仔

https://www.facebook.com/yipkwan.ng/posts/10213595305334220

可以繼續叫返偽毒坤
唔會睇佢有份做既戲
唔會聽佢既歌

以前好鍾意佢

第一個都諗起佢

佢個格直頭唔將香港放在眼內咁 明明係香港出道同埋唱廣東歌紅起
牆頭草嘅表表者

阿田好似不嬲都係藍絲

就算唔係藍絲都一定唔會同杜汶澤一樣路線
因為杜汶澤係投陳雲 個期重好buy熱狗
牆頭草嘅表表者

阿田好似不嬲都係藍絲

就算唔係藍絲都一定唔會同杜汶澤一樣路線
因為杜汶澤係投陳雲 個期重好buy熱狗

阿田應該泛民,上面個list都好多係泛民

杜汶澤係本土撚
張堅庭我記得係親中
肥熊貓
話班藝人為左拿光環而去既人究竟要幾on9先講得出
當全世界連荷里活都自我審查為左打入中國市場
拿呢種所謂既政治光環後果可以好撚嚴重,真係可以搞到飯都無得開

肥熊貓

好耐無見
拿呢種所謂既政治光環後果可以好撚嚴重,真係可以搞到飯都無得開

所以話藝人拎光環真係on9, 呢行講真話真係斷米路, 成個圈d 金主都係黎自大陸
ekids個個其實我怕跟車太貼

所以話藝人拎光環真係on9, 呢行講真話真係斷米路, 成個圈d 金主都係黎自大陸

依d光環送比佢地十個有十個都唔敢要
ekids個個其實我怕跟車太貼

不過其實唔係有巴打post E-kids出黎我諗無人記得佢地
小心偽人:

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞