美股認真討論區MMMCDXXXVIII

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔計連登仔
我身邊既人去日本多過去日本城,去泰國多過九龍城,去台灣多過荃灣。經濟差is a joke。
之不過家陣香港班業主唔想減租叫哂救命
姐係點
可唔可以分享下點玩
波蘭總理圖斯克(Donald Tusk)29日在德國《世界報》(DIE WELT)的專訪中表示,隨著俄羅斯威脅增加,歐洲已經進入「戰前時代」(pre-war era),但距離真的與俄國發生衝突,還會有一段時間。

根據《CNN》報導,圖斯克29日在德國《世界報》專訪中表示,「戰中不再只是概念,2年前戰爭就發生了,而且所有劇本都有可能上演,從1945年以後,我們再也沒有經歷過現在這樣的場景」,他說,「我知道這聽起來極具毀滅性,尤其對於年輕世代來說,但我們要習慣新的時代已經到來,那就是戰前時代,這一點也不誇張」。

其實我都幾肯定我地呢代人會遇到WWIII

美股認真討論區MMMI
https://lih.kg/ykGFbtX
美國地區銀行有再爆煲危機
https://lih.kg/3663200

點睇呢單
美國開銀行門檻其實係好低

tldr apple pie
中層都分好多類人。。。

但唔少老人家係幾個物業供斷晒,手頭又有一千幾百萬現金,成個零售點死佢地都唔受影響。

起碼呢刻未搞到公務員/跟公務員體系掛勾既工種減薪,呢班都未燒到,點燒到上面講果班。
黎緊都唔會有人買港板,反而日板將會大流行
睇啲人會唔會接受到入境日本後影相會有聲
有啲會冇所謂有啲會介意
而且日板個band齊過港板,不過最好都係美板
所有板本入境日本都會有聲,日板出境後會變番無聲
所有板本入境日本都會有聲

應該日本買嘅電話先係咁
外國買電話冇呢個問題
利申日版
日本買平過UK
連登講經濟同埋twitter 3200 世界末日一樣
睇少咗市場嘅韌性

就算講到嗰樣嘢點差, 失業率始終未ss
leverage 最大嗰啲, 一間變兩間兩間變四間嗰啲都未call爆
睇少咗市場嘅韌性

又串返自己
利申只遲不缺
我諗既係出個app 咁,我可以用呢個app set邊個女星做我家居生活管家,咁就只能係個app入面我問佢答,唔能夠攞黎直接同第3方講電話視像咁。

事實上唔好理d咸濕理由先,呢d技術可以用黎整香左既ai親人,雖然我唔認為係好事,但一定大把市場。
失業率。。。

加拿大既一定番黎喇,新德里黎既屌
就業人數上升
新增就業職位全部都係"移民"
大量本地人失業

我講緊美國

做好準備隨時世界末日
最壞嘅心態迎接未來
咁樣結果出嚟一定畀你預期好

tldr: $200
睇少咗市場嘅韌性
可可豆嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞