美股認真討論區MMMCDXXXVIII

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
開定...繼續討論...

令和6年連群投資指針

美股長期平均回報

US500 VS HSI 長線回報圖 (As of Dec-2023)

10萬元模擬港股倉 (As of Dec-2023)

基金13F 資料

https://www.dataroma.com/m/home.php

總報酬指數

各類ETF 上市後表現

股債混合懶人ETF

債券ETF退稅比例

戒賭熱線:1834633‎

免責聲明

本區=美股認真討論區

閣下明確同意使用本區的風險是由閣下個人承擔。

本區竭力確保所提供資訊的準確和可靠度,但不能保證其絕對準確和可靠,且亦不會承擔因任何不準確或遺漏而引起的任何損失或損害的責任(不管是否侵權法下的責任或合約責任又或其他責任)。

本區對資訊不作任何明示或隱含的要約、陳述或保證 (包括但不限於可銷售性及特殊用途合適性的資訊保證) 。

本區不會就任何原因導致的中斷、不準確、錯誤或遺漏或因此而造成的任何損害賠償(不論直接或間接、相應而生、懲罰性或懲戒性)對任何人承擔責任。

在本區的資料、金融市場數據、報價、圖表、統計數據、匯率、新聞、研究、分析、財金教學及其他資訊僅作參考使用,在根據資訊執行證券交易前,應諮詢獨立專業意見,以核實定價資料或獲取更詳細的市場信息。

本區不應被視為游說任何訂戶或訪客執行任何交易,閣下須為所有跟隨在本區的評論執行的交易負責。
呀酒其實渣住咩野係手
渣住信念

紅軍嘅信念就係3200
美股認真討論區 MMMDXXXVIII
https://lih.kg/BPCPOnX
#779 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

咁就唔知牙酒話放棄嘅意思係
走咗 定係 掉埋一邊唔理
對高盛好失望 橫左咁耐的箱都無咩力水升
995夜好生物•13 分鐘前
唉屌 屋企人突然話輸左差唔多100萬,係老母啲積蓄,撞啱要用錢來套現先知佢輸晒,而家都唔知點算
頭先有諗過末日期權賭一賭 ,好彩理性到一刻個人好亂唔知點好

依個情況屌都係無用 如果係差人錢可以叫佢自己破產就得
但係你依家係輸哂本來有既錢 屌佢都改變唔到現實
就算你話因為筆錢無左 你最後發唔到達 結唔到婚 買唔到樓
你都係一樣要努力從新出發 因為你or你家人犯左錯
最後變成你要放棄某d人生目標 依個就係現實的殘酷
有冇連群最佳SP之選
係咪tsla冇得輸
邊到
上一個帖 未有人回就滿左
屌都無用了都輸晒,而家係屋企都要用筆錢,無得用係好麻煩,瞓唔到
Thanks anyway
佢一開始應該唔係輸足1球 但係想要追數 最後輸成球
如果你同佢一樣都想追數 最後就會變成2條友都輸哂d錢
唔好相信呢個世界有幸運
納指 平盤
道指 微跌
標普 平盤
一個星期無郁過
聽日開估 Pce應該無事 傻鮑肯定唔夠膽鷹
都要星期一先有意思
IBM穿越牛熊
今晚無市
終於唔使跌
垃圾車不如退市
比機會手足一齊上車 唔好咩
有around兩個星期乜事都無野發生
之後又開始銀行財報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞