美股認真討論區MMMCDXXXVIII

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
見d巴打推鎧武者但唔識買
二世古
其實呢樣野代表左中國後生仔競爭好大,外地人去消費開心,本地人叫晒救命
外地人去消費開心,本地人叫晒救命

到到都一樣
以前香港係,而家深圳/澳門/日本都一樣係
想請問下 sofi 會唔會自動退股息稅??
阿叔:你地班連登仔今日叫曬春
咪即係我哋當日去東莞嘅兩地差異
內陸嗰啲人工好低
黎深圳起碼5000-7000蚊
相比佢地鄉下好高了

如果公佈新嗰個政府總部起洪水橋
就係大西北樓價同深圳拉近一日
兩舊屎 ,邊舊臭啲
又不是八十年代
零幾年喎
GDP 就係咁簡單

當年香港人東莞開廠搵嘅錢>洗嘅錢
今日香港人深圳有洗嘅錢, 冇搵嘅錢

不過交易呢一樣嘢
從來都唔好話邊個益咗邊個

唔好覺得洗嗰個一定係輸咗
收錢嗰個一定係賺咗

一個願打一個願挨
美國拜登(Joe Biden)政府3月29日修訂出口規則,據路透社30日指,此舉旨在使中國更難獲得美國AI(人工智能)晶片及其製造工具,措施包括限制附相關先進AI晶片的手提電腦輸往中國。

報道指,這些規則本在2023年10月發布,旨在停止向中國運送由英偉達(Nvidia)設計的更先進人工智能晶片。

大家又可以準備buy the dip
notebook係咪講mobile graphic card? 個d最多4080 level
從來都唔好話邊個益咗邊個

Agree
AI CPU又點樣睇?
Intel/AMD最新一代出緊貨嘅Notebook cpu係有NPU,但基於電力問題做唔到好多運算,最多只可以做到簡單Model嘅本地推論(offline 行model)

其實個算力同家陣高通/apple flagship soc差唔多, 好難用佢地去做training, 所以唔知"限制附相關先進AI晶片的手提電腦" 係具體指d咩chip
做雞一日搵到 諗唔到點解唔做雞
只限靚嘅女
個撚個都要讀大學 讀完叫你做侍應 你肯唔肯
星期一升?
肉金都有分高低
你同我哋連棍用n card 做ytd benchmark 有咩分別
台灣咪又係個個大學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞