美股認真討論區MMMCDXXXVIII

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你地啲外地股票戶口, 怕唔怕大吉利是走咗中, 屋企人又唔知情, 嚿錢點算?
所以呢個年代touchwood走左
應該唔會有人知你啲錢放邊
荃灣商場的確無乜人
IB好似會提你可以委任受託人
幾時轉24 7
悶到手震
一個中國之下
點解陳同佳唔可以拎上大陸過堂坐監
一定要拎去台灣省審
港共分裂一個中國???
功夫熊貓4 + 熊出歿
美帝崩裂
上映日期: 4月11日, Thursday (12日後)
熊出歿
上映日期: 4月11日, Thursday (12日後)
咁除咗Tin, Uranium 呢?
樓市
睇醫生都易左book位,平時點都book唔到政府,呢2,3日easy mode
召喚牙納
03/2923:42 【聯儲局主席鮑威爾:預計利率不會降至疫情前非常低的水平】聯儲局主席鮑威爾表示,如果我們的基本情況不發生變化,我們將會將利率維持在當前水平更長的時間;不知道這一切結束後利率會回到何處;重返2%的通脹之路註定將顛簸不平;我的個人預期是利率不會降至疫情前非常非常低的水平;我確實認爲利率將會比現在更低;將讓數據告訴我們有關利率的答案;當前的利率水平並未對美國經濟造成傷害。(來源:富途牛牛)
高息時代
日本知名牛丼連鎖品牌「すき家」宣布,由於人事費用上漲,因此自4月上旬起,將會向顧
客加收「夜間加成」費用,而這也是日本首次有牛丼連鎖品牌啟用夜間加成制度。

根據《日本放送協會》報導,日本すき家宣布,4月3日起將會加收夜間加成費用,時段為晚
上10時至隔日凌晨5時,適用範圍為全國各門市,夜間加成費用為商品總金額的7%。

すき家指出,由於員工在深夜時段的時薪較白天高,人力費用高漲,因此採取夜間加成的方
式轉嫁人事費用。除此之外,すき家也同步宣布漲價,包含主打商品牛丼在內,共有3成的
商品將會分別調漲10日圓至50日圓(約新台幣2至10元)。

日本部分家庭餐廳已經開始實施加收夜間加成費用,但此次是全日本首次有連鎖牛丼品牌也
加入夜間加成的行列。
你驚唔驚你個仔將來問你點解今日唔買tin & u ?
3月d錢似流入金銀,5月就知係唔係今年劇本,大G又贏
大陸將層樓轉名
閒閒地要畀幾多%稅?

公屋富戶|房署4.2日起要求25萬租戶申報‎ 將仿好市民獎鼓勵舉報
https://www.hk01.com/article/1005272?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

上次好彩攞左,日本將BNO 當係英國
我想講我第一次感受到依樣嘢係
10年八載前
台灣鼎泰豐同香港鼎泰豐
屌你,台灣鼎泰豐好多都係靚台妹
香港比嘅人工/ 同埋有得揀嘅女, 根本冇可能做到
就算香港高級F&B, 都係冇得比

深圳d服務員9成都係後生仔女
https://lih.kg/kGoyqS
香港幾舊水到米芝蓮F&B
就變咗一定要識英文
跟住就變咗另一回事
non-chinese
不過隔離海澳門, 其實又係一鳩樣
除非啲淨係做中菜可能好D, 就搵啲北方佳麗, 不過都係麻撚麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞