【四月原創新番】《夜晚的水母不會游泳》- 動畫工房50週年紀念作品

1001 回覆
49 Like 4 Dislike
巴打不如再講多幾個?
最起碼Reddit今季熱度絕對比上季低左
上季最heat嘅五部 芙莉蓮 藥師 憧魔 僕心危 solo lv(雖然我冇睇)
今季你攞咩比?
As least我係四月開播之前想吹都唔知可以搵邊部吹,開播完更加吹唔起

唔好忘記新番公認4月係旺季,1月係淡季,連1月都比唔上都唔可以叫「弱」,咁你講埋去
p.s. 我唔係話今季差,而係Popularity同預期銷量都明顯比近年弱,基至連同年一月都比唔上,根本唔係四月應有嘅水平
冇話今年四月唔係比預期弱
不過你唔好拎埋上年啲10月番嚟當一月番好喎,根本冇人會咁計

同埋啲續作至少真係今季新番
唔係好似你咁拎上一季嘅半年番嚟當係一月番

再者,你個憧魔點會入到頭五
點睇真.一月番咪又係得我心危係打得,邊忽勁過四月番
https://x.com/anitrendz/status/1776925626970333309?s=46&t=E91g7PuDv1BhRwMZd0UKqw
前五 「芙莉蓮 藥師 憧魔 僕心危 solo lv」係Reddit+Twitter+Anime Trending+Anime Corner綜合得出
你淨係用Anime Trending咁僕心危已經係宇宙神作啦,12週第一
Reddit網民都吐槽點解「我個」魔憧咁撚heat
只計Reddit話題性前四絕對係芙莉蓮 憧魔 藥師/solo lv(呢兩個難分),第五其他爭
如果你話Reddit唔重要,銷量又唔重要,咁「我個」魔憧肯定前十唔入啦
我都係收皮去瞓覺先
比條片頭搞到離晒題
講聲sorry
可能細個比人話點解鐘意男仔野,好似pjsk瑞希咁,細細個就比人話鐘意可愛既野
上季銷量最好就係憧魔
唔係好明點解要屌續作
素晴果d前作已經拉咗人去原作果邊
話題度會降唔係正常咩
比你講到四月無野睇咁
播前吹四月強都係呢堆續作安定咁會好睇
唔係吹四月討論度高掛
俾埋Anime Corner你又點話
邊度有憧魔
就係播果時X嘅討論度,二創數量都唔係話好高
巴哈播放量都低過魔都精兵同bang bravern
(當然我知限咗付費會員先睇得大大影響咗播放量,我自己都係因為睇憧魔先迫住做付費會員)

講真佢營銷策略係好,得BD先有完全無修版本,再bundle埋磁石bra figure, 卷一銷量仲好過芙添
但你真心覺得佢人氣,討論度係芙、,貓、我心危level?
https://x.com/animecorner_ac/status/1776633462209847668?s=46&t=E91g7PuDv1BhRwMZd0UKqw
井川一點點點
咁都有得嘈 點點點
年年都有人話今年x月有史以來最弱
x月最強x月最弱 仲以為見到youtube果啲標題黨
睇個卡通片都咁多野搞 睇個卡通片都要同人地鬥多唔多人睇 侮氣
從來唔睇youtuber評新番
有fd推咪睇下,岩口味咪追
真喎,早幾年套重來吧魔王大人,又崩又少人睇,但自己睇得開心咪得,而家仲要話出第2季
又係喎,
佢好似鍾意機械人果啲
又鐘意扮拉打,連v28個樣都係英雄樣
玩果部機都叫last hero
而家日本好多新番都有呢啲快閃活動
好想住日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞