【四月原創新番】《夜晚的水母不會游泳》- 動畫工房50週年紀念作品

1001 回覆
49 Like 4 Dislike
箱推姐係一次過推成個團嘅多名成員

對真晝講,花音係同橘乃乃香係同一個人。
對芽衣講,佢地係要分開去睇,佢地唔係同一人,而係兩個人嚟。
(有少少似vtuber 皮魂分離嘅感覺,中之人同開台嘅v係唔同樣)

句野就只係真晝對芽衣嘅一個吐嘈

好正d表情
正確嚟講唔會咁用
只不過因為乃乃香同花音雖然事實上係同一個人
但係對於芽衣嚟講
乃乃香同花音就好似皮同魂咁視為兩個人
所以咪好似箱推咁同時推兩個人咁囉
吐嘈代表
其實係芽衣睇化左
花音同橘乃乃香同時係JELEE同一時間出現
吐嘈屬性出哂嚟
期待下一話吐嘈自己個vtuber朋友
都可以咁理解
識得推rachmaninoff
木村醬有d 料
已經睇唔出係慳錢定演出
有少少BTR feel
特登啦
佢地勁多顏藝
BTW
仲特登搵咗人氣鋼琴youtuber嚟彈劇中鋼琴演出
ハラミちゃん〈harami_piano〉223萬訂閱
https://www.youtube.com/@haramipiano_main/videos

https://x.com/yorukura_anime/status/1765316894507069480
Rachmaninoff Vocalise彈得唔好
Counter melody 喧賓奪主

本身首野係寫俾彈琴 + vocal
然後佢彈嘅係獨奏version
要一個人控制曬vocalist (綠圈)+ 伴奏嘅counter melody (紅圈)

佢紅圈堆音太出,令聽眾以為vocalist係唱紅圈堆音而唔係綠圈
POP UP STORE果啲正啲
等事後通販
啱啱睇完
想買全卷BD
花音封面
買買買
巴打你咁專業,冇咁上下音樂造詣都唔會聽得出
其實彈得好唔好都太影響觀賞,除非彈到劏豬咁嘅聲...
其實彈得好唔好都太影響觀賞,除非彈到劏豬咁嘅聲...
老闆娘出面煲緊煙即刻衝返入表白現場
咁啱比較熟依首,所以一聽落就覺得怪怪哋
睇返位pianist 嘅YouTube 應該係玩即興為主
Skill sets 唔同玩依啲voicing
同埋佢手唔夠大彈Rachmaninoff好辛苦
製作組應該有人真係好鍾意Rachmaninoff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞