【四月原創新番】《夜晚的水母不會游泳》- 動畫工房50週年紀念作品

1001 回覆
49 Like 4 Dislike
終於有嘢可以Online買啦
都係襟章, 鎖匙扣, 立牌, 衫
https://x.com/manga10_torico/status/1781173187856011608
為什麼會變成這樣呢……第一次有了喜歡的人。有了能做一輩子朋友的人。兩件快樂事情重合在一起。而這兩份快樂,又給我帶來更多的快樂。得到的,本該是像夢境一般幸福的時間……但是,為什麼,會變成這樣呢……
點解你咁熟練
好勁
水母個主題 越嚟越似互相救贖
真晝 細個被批評過 唔敢再畫畫 ,被花音一句救返
花音 做唔成偶像 ,芽衣 出現令佢記得對飯既承諾
芽衣 因為個名同係學校 被霸凌 ,被當時仲係偶像既花音救贖
而家睇個vtuber 本身識真晝 ,第三話睇下會有咩連結
唔知VTUBER有冇沉重過去
就話睇話佢學校好勁咁
過去嘅片段好似又好朝氣咁
我都期待緊第三集會點樣講vtuber嗰個
夾到應該唔捨得用
井川一評4月新番都話水母係最強原創新番, S tier, 必追看第4名
希望多啲youtuber推介之下會越嚟越多人睇啦
https://www.youtube.com/watch?v=7TiJCP454Gc
CLS 今年我覺得係近幾年最弱四月佢好意思吹
有冇見個"?" 佢就係想講好似冇當初大家吹得咁勁
有一講一,今年四月有幾弱?

話題性冇一套有芙莉蓮1/5,可能連藥師少女都打唔贏 你睇Twitter同Reddit嘅meme有一半仲停留緊係Frieren
銷量就唔洗講 有一套賣得過憧魔係奇蹟

成個四月番整體比唔上一月我真係第一次見
I mean 見到個四月新番list真係有人吹得落?
未開播前都知今季整體弱到痴線,尤其係經歷上季芙莉蓮+憧魔刷爆晒個網
竟然真係有人吹奏過今季? 唔係都市傳說?
啲續作係多大作喎
點會冇人吹

konosuba事隔7年嘅第三季正傳動畫
京吹事隔8年嘅第三季正傳動畫
無職第二季後半Part
搖曳露營第三季
史萊姆第三季
加埋重製嘅狼與辛香料
同意今季暫時到依家冇邊套特別高話題度
但肯定唔會係弱,今季追追下新番都睇左十幾套
好耐未試過追咁多套野
唔覺一月番有幾強
而係 23 年10 月番既芙莉蓮、香格里拉同藥師太強
我嘅定義一月番包埋23年10月嘅半年番
呢個就係問題
今季講得出口多人識嘅只有續作 好聽d講係情懷 難講d係已經過晒熱度
另外3個續作都係多路人粉 睇完就算

新作除左水母同GBC少人討論到傻,但呢兩部都係中游水平

咁唔係叫弱係叫咩
淨係香港啫
怪獸8號播完第一集ig hashtag 由1.1萬升到上4萬
WIND BREAKER Twitter 長期keep住有幾千like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞