【四月原創新番】《夜晚的水母不會游泳》- 動畫工房50週年紀念作品

1001 回覆
49 Like 4 Dislike
睇番宣傳圖, 其實木村醬都勁多騎喱表情, 勁興奮, 負責派膠果type

純粹講緊劇情
即係好少呢啲組隊勵志夾Band番會寫到啲角色會咁Mean咁串
"你呢個人, 滿腦子都只有自己呢"
啲女又寫到係咁利用人
當然mygo就係憑呢點跑出
其實girls band cry本來就係組band嘅project,動畫只係附帶,動畫裡面啲歌如果無記錯,好似早起好多個月前已經出咗

水母呢套應該要隨住劇情慢慢出歌,有啲似孤獨搖滾咁
呢個look最初第一眼以為係校服look,堅係正到癲
諗起都覺得好興奮
LR又係開播前已經做好哂13集
又係wo
完全match
一個畫畫
一個主唱
一個作曲
嘩 勁呀
咁希望編劇知道觀眾想睇乜
LR後期又係令人失望, 個條綠毛癲佬完全唔討好, 寫啲大事件又唔刺激, 兩個女主貼貼又少哂

呢個年代要紅真係要多啲貼貼, 底褲回咁先掂
呢部番嘅物料真係超多元化!
第2話未公開錄音Take! 可愛之NG!
https://x.com/yorukura_anime/status/1780793377664975102
所以係絕對可行同現實嘅
其實標題係咪可以解讀成
真晝(ヨル)的水母不會游泳
水母都可以對應返佢幅畫
上網評論都幾多人想要重女劇情,個個mygo完之後中哂毒咁,唔通想花音變爽世咩,原來一開始就利用緊人,不過頭兩集既劇情好難想像到花音會有機心,我估最多都係內心無自信,黎個花音崩潰劇情

個個想扭曲人性MYGO Feel, 好難搞
要呢隻Feel其實應該girls band cry係有啲抄抄地mygo咁嘅感覺

呢度應該唔會太over話咩一直有機心利用人
佢係連新識嘅fans都會透露同啲成員唔frd嘅傻gap女
不過花音都有以前同舊成員鬧翻經歷
同埋應該同新成員都要鬧番次大大鑊嘅
Mygo 嗰啲真係太沉重,留返下年出ave mujica先期待,真係等唔切嘅咪去睇gbc ,水母咁樣嘅去向都好舒服
佢地咩都go 唔關事
LR後尾劇情差到
啲金句太好用
去到邊都用
希望多啲二創, 多啲Fanart
而家都係太少
https://x.com/rnna_7/status/1781015331848294905
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞