有信用卡嘅朋友 求助 急

263 回覆
4 Like 495 Dislike
佢屋企人偷咗呀嘛
假設一齊住點會唔知呀,銀行都會寄卡啦
唔止偷,而家係fraud
糧單都偷到
樓主真係弱智 唔係扮
以欺騙手段取得財產
以欺騙手段取得金錢利益
以欺騙手段在某些紀錄內促致記項
盜竊
欺詐
洗黑錢
虛假文書
串謀詐騙

根據佢上面嘅陳述 一定中以上幾項

佢知道咁嘅事唔同銀行講
有機會係串謀詐騙
樓主話左係整張假糧單啦
係=是
喺=在
你肯還min pay銀行最開心,點會cut你
一睇就知樓主成家低學歷住公屋既垃圾家庭
呢d通常唔係銀行退
係apple/google退
係佢地角度唔想你因為呢d事搞到上dispute form
因為每一次dispute,無論輸羸
都會影響佢地commission fee(係,visa同master好撚惡的)
外國好多商家好重視呢樣野,先要搞咁多refund rule出黎
就係唔想你地有咩爭議一黎就搵信用卡公司搞
所以外國亦都好興dispute做威脅手段
識玩既話,係可以玩到全部大公司都免費買一次野
然後永久被black list
又唔係你借做咩要還?梗係唔好還
收數佬打電話嚟收數,不論四線財務又好電話數又好,我一句彈埋去吾撚還咪唔撚還囉吹鳩我撚帳丫?你咪上黎淋油囉,最好唔好撚俾我捉到。

上手淋我個啲紅油,我都廢撚事抹。跟住有次見到鏡頭有第二間上黎淋紅油,條柒頭見我本身已經俾人淋左,跟住就拎部電話出嚟影相交代,都廢撚事淋我,影張相扮做左野。

我有四條萬二蚊,但其實每條都係出七千蚊
另外仲有八條TU數、13間扣底財仔,屌佢老母我$1都唔撚還。跟住最近仲正,走去申請中銀百分百個人特惠貸款,申請八萬竟然批咗,等今日六點收錢,正!估唔到個底爛成咁樣仲可以喺中銀借到八萬蚊,呢八萬我更加唔撚會還,一蚊都唔撚會還 yeah!

有次收數佬上嚟大吵大鬧,幫一間財仔收數,其實我已經借到唔撚記得借咗邊間錢,啲黑財既公司名古靈精怪邊記得咁撚多,我平時預咗有人上嚟收數,習慣咗唔閂鐵閘只係閂大門。上次有幾條撚屌仔上嚟收數喺我屋企走廊大吵大鬧,諗住我會怕比鄰居知道,點知我喺cam一早見到佢哋,我拎定把牛肉刀,一開門就追,嚇到班撚樣唔敢再上嚟。

我同你講啦樓主,只要你唔撚要面,什麼銀行什麼財務什麼扣抵財務什麼黑財什麼電話數,完全唔撚使怕佢,你估佢哋真係預你會有錢咩,搞咁多嘢無非都係想比壓力你屋企人幫你還。

我同你講即係唔好撚借,一借就借撚爆佢。第一件事借大行,例如中銀恒生渣打匯豐借爆佢,跟住就UA邦民等等,然之後就輪到及時兩嗰啲,再之後就係借扣底數,新客扣底數一般都做到三萬五左右,不斷借不斷借直至到間間財務公司最多都係做$5000仲要半個月供一期比你,之後慢慢就會有電話數搵你,借兩三條15000蚊加兩條八千,四五條三千。咁就一流。

反正都係借,個朵反正都係臭,反正都要比人淋,做撚爆佢囉咩丫。
一係報警拉你屋企人
一係照還哂佢
一係唔還
好多人都係咁
佢地講出黎唔奇怪先好野
到底呢班人係唔係智商有問題而無人發覺?
under樓主個名可以話唔還就唔還咩

小朋友?
你名有得唔找?
又係呢啲儒毒思想
老人家大曬?大義滅親有咩問題?
屋企人殺人,你又唔去報警?
佢私底下攞你張卡去碌已經犯法
唔報警等比人上門追數?
個傻仔以為cut卡=直接撇帳冇後果
原來樓主真係弱智
根本唔知個社會點運作
以為cut咗卡就當冇數
Cut左就唔洗找?弱智唔好用信用卡
你嗌個pizza 幾舊水都要手機入code,
咁都比屋企人用到
叫你老人家拎錢出黎還
要告唔止呢啲啦
虛假文書?
扮唔知 洗定屎忽坐幾年先
好想知最後有幾多個人要坐,同每人坐幾耐
想知佢點用到你電話去登記
定係佢用自己個電話?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞