有信用卡嘅朋友 求助 急

263 回覆
4 Like 495 Dislike
弱智仔
以為仲係你話到事既程度
其實有樣野叫friendly fraud
如果最後查到出黎係屋企人做既話
好多信用卡公司都未必肯處理呢種dispute
除非果個屋企人係無心理能力,例如小朋友買手遊咁
銀行開卡咁易?拎到人身分證加偽做糧單就ok?
老豆碌張卡10萬,報失唔洗還
老母碌張卡10萬,再報失唔洗還
老婆碌張卡10萬,再再報失唔洗還
阿哥碌張卡10萬,再再再報失唔洗還
阿妹碌張卡10萬,再再再再報失唔洗還
細路碌張卡10萬,再再再再再報失唔洗還
細妹碌張卡10萬,再再再再再再報失唔洗還
姨媽碌張卡10萬,再再再再再再再報失唔洗還
姨丈碌張卡10萬,再再再再再再再再報失唔洗還
姑媽碌張卡10萬,再再再再再再再再再報失唔洗還
姨丈碌張卡10萬,再再再再再再再再再再報失唔洗還
二奶碌張卡10萬,再再再再再再再再再再再報失唔洗還
三奶碌張卡10萬,再再再再再再再再再再再再報失唔洗還

今鋪發達了
樓主決左行呢條路
呢世唔洗用信用卡
屋企公司比人淋紅油都係寫佢大名
貼街招都係同樓豬大頭相

難分真與假
認真答 還咗先費事影俾信貸評級
之後再上庭同你屋企人索償
仲要係P牌仔
講野1999

呢段野根本似作故仔多
唔係你用點解要還? 傻撚左
信用卡不嬲係玩「事後」追究

隔離post都講咗,黑卡代購代儲值,事後都係銀行追返數,佢哋根本預咗呢個風險

不過你連報警都唔做就算啦
唔係出糧銀行 都批到咁多咩
上次張mox 我叫佢開上限 諗住簽條8萬數
都要等

唔係幾信比人盜用
睇條無腦撚改名用埋D弱智台狗文就知真啦
我D唔係出糧銀行幾張都成2 30萬limit
睇死又係啲老野要威拎你張卡去找數

如果係拎黎找醫病條數都情有可願
而家?唔好望啦,清曬啲卡數當你自己衰就係

一係你叫班大帝自己找返

定係你自己要威叫班老野隨便碌?
你咪試下唔理囉睇下最後邊個上身on9仔一名
好似你咁撚on9的人的確係值得有呢個後果
我想問你之後仲會唔會比人偷卡用
同埋點比人偷料去開到卡
正常情況會首先要帶你資料然後你要報收入糧單之類
同埋收到電話/email確認
批咗之後都仲要等收信拎卡同啟用
更甚依家啲卡有得係app/打電話去鎖卡
一被人用你應第一時間去鎖卡然後查詢銀行
無咩理由碌到咁大先話比人偷卡
太遲啦唔合理
同埋你可以批到咁大額?你人工應該都幾高
明知個底咁花都仲開咁高額比你間 咁個間銀行都幾癲
要唔係依家信用卡可以較限額 點解你又唔用
依家咁一定入晒你數 張卡個名係邊個?
你唔妥善保管信用卡係你責任 通常開卡細則有寫
唔見件卡補卡都要收費
Feel唔feel比你要睇銀行對你咩關係

我係你當下一定還晒錢之後cut卡
銀行問咩原因就話張卡唔係你開.
同埋一定要終止比人盜用資料
今日可以係開卡數 他日仲可以係借財仔 到時你仲大鑊.
仲有提醒下可以定期去tu買報告 就會列晒你所有卡同借貸 咁就知幾時被人開咗卡不過依家應該無銀行會再敢批比你 因為全世界都認定你個為人借錢唔會還 收唔番筆數
仲仲有銀行之前追唔到你嘅數你太耐都唔主動還同申報番會轉移比財仔公司
會比人追上屋企同公司淋紅油 貼街招
邊間?
智商媲美台灣人
叫屋企人還錢比你找卡數
幫你做糧係咩意思?申請信用卡要3樣嘢,身份證,地址証明同收入或資產證明,佢地都比到?
移民,搵你唔到
最鍾意睇D on9弱智仔仆街
我老豆試過入錯我張信用卡喺app store買嘢啦

話俾銀行知係盜用咪照void
老人家嬲 係咪兄弟姐妹偷卡用呀 拉9佢一了百了 你老人家嬲叫佢地幫你還 就咁簡單
報警大義滅親?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞