有信用卡嘅朋友 求助 急

263 回覆
4 Like 495 Dislike
依家TU: J
本人無申請過任何信用卡,到我發現信用卡欠款逾期嘅時候,我先知道我喺被做糧做入息。
佢又唔肯報警
所以得返on99咁幫人還錢呢條路
你係咪大陸人來
講野1999
正路係告你屋企人盜竊
你post頭講自己有幾張信用卡
家陣又話自己無申請過信用卡
得兩條路揀
(1) 同銀行傾還錢
(2) 報警,篤屋企人出黎,咁銀行要負責
咁撚大罪你都唔報警反面咁真係無乜嘢可以講
佢意思係所有嘅信用卡係有人冒認佢去申請
佢又唔肯報
咪得返還錢呢條路

不過睇落似作故仔多d
講野1999
前言不對後語
似新移民
TU仲要J 埋
你張恒生卡應該轉頭cut埋
但佢又驚得罪屋企人唔肯報警
咁咪還錢lol
仲有咩好講
啱呀,唔知佢嚟問乜柒
你自己睇下我講咗啲乜先啦,我喺俾屋企人冒充申請信用卡,到我發現咗嘅時候已經差銀行20萬。你喺咪權志龍啊柒頭,GD唔GD。你返屋企啦,我唔想同你廢話,我都喺迷惘唔知應該點做啫。你有意見咪俾囉,無你咪睇下個囉。
而家擺到明OP想喺唔使篤屋企人/交人嘅情況下唔使還筆錢。而家開始都懷疑成件事係老作出嚟
比意見你又唔撚聽
好似樓主咁解釋又過到版嘅話
香港唔駛找卡數啦
其實俾人害到咁大件事而又唔直接處理

應該好撚多內情
邊個屋企人咁仆街?如果係女就要佢做雞還錢!
仲想繼續keep 番張卡先奇怪
on9仔
你一開始係講到有人偷你信用卡來用
去到#22先講有人偷你資料申請信用卡

仲有你呢個回覆都係1999

問緊你係咪大陸新移民呀

迷咩撚野
一係報警
一係還錢
你都講撚左唔想報警
咪還錢lol

不過你屋企人
遲d肯定會再拎你d資料再借錢
當你係ATM

正水魚
其實我無話唔想找呢條數,我唔想因為人哋嘅不負責任導致我想申請信用卡嘅時候,無得申請。如果依家所有信用卡俾人cut矖,我喺唔會還嘅。條數唔喺我用,我點解要找?但係俾我知道仲有一張無俾銀行cut,咁我都會諗,既然未俾銀行cut,咁我還咗條數喺咪可以keep返呢?同時我又好驚我還還下條數,人哋銀行做信貸檢討發現我有其他銀行嘅壞帳而cut我卡,咁我之前還嘅數咪等於幫佢𢴇屎?咁先喺最on9。。。我又未用過我又找撚咗,找撚完我又無得用
此post已完
佢#26話自己從來無申請過信用卡添

你話有兩三張信用卡
係俾人盜用資料申請就唔奇
但從來都未申請過
我就唔撚信

屋企人搞單咁既野都唔報警
代表佢想過一排又做多次水魚
其實你找數為keep張卡?係咪錯左concept? 以為cut左卡就叫劃上句號唔使找?
咁你叫碌果個人比錢咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞