女朋友有抑鬱症 你問我答

336 回覆
33 Like 2 Dislike
其實有咩表現症狀?琴晚懷疑自己有抑鬱,做左網上測試,話我有中度抑鬱叫我快d求醫 其實平時人前表現我冇咩野嫁,係當自己一個人既時候就會諗好多野,諗到好負面成日喊

大部分人平時都無咩嘢
我嘅症狀係好想死

我呢排開始諗其實死左都冇咩野,都唔會生存得咁攰添,而且好似冇咩值得我留戀,其實有俾自己嚇親,但心裡面好似真係咁覺得

講真果句 自殺好愚蠢 為自己人生搵一d樂趣 例如幫人啊

做義工同埋醫護人員係我唯一人生目標
最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

我成日都勸佢仲有好多關心你嘅人 雖然我知道你控制唔到自己負面嘅情緒 但係你一定要戰勝你自己

多謝你啊巴打 對唔住我仲不斷散播負能量
你女朋友有係咁愛佢真係好幸福!!
你都要加油!!!
希望我以後都搵到個接受到我一切嘅男朋友

我覺得見臨床心理學家可能好d
有d問題同情緒有原因嘅就要解決
其實有咩表現症狀?琴晚懷疑自己有抑鬱,做左網上測試,話我有中度抑鬱叫我快d求醫 其實平時人前表現我冇咩野嫁,係當自己一個人既時候就會諗好多野,諗到好負面成日喊

大部分人平時都無咩嘢
我嘅症狀係好想死

我呢排開始諗其實死左都冇咩野,都唔會生存得咁攰添,而且好似冇咩值得我留戀,其實有俾自己嚇親,但心裡面好似真係咁覺得

最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

我成日都勸佢仲有好多關心你嘅人 雖然我知道你控制唔到自己負面嘅情緒 但係你一定要戰勝你自己

你都要加油!!!

你又係訓唔著?咁夜都唔訓 我訓唔著 啱啱臨訓前先又黎一次

大部分人平時都無咩嘢
我嘅症狀係好想死

最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

你都要加油!!!

係呀 成日都係咁

最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

你都要加油!!!

係呀 成日都係咁

佢有時又係 我就陪佢傾到好夜 不過佢依家訓左我訓唔著
我有呢啲情況都 我係咪有病
我有呢啲情況都 我係咪有病

可能其實香港好多人有抑鬱症

最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

你都要加油!!!

係呀 成日都係咁

介紹兩首安眠曲俾你
Positive d嘅
https://youtu.be/-c_Ic5mlbgc
https://youtu.be/zMlKsdv5Nbw
祝你今晚有覺好瞓

最近每星期都有做義工
但唔代表唔想死

你都要加油!!!

係呀 成日都係咁

介紹兩首安眠曲俾你
Positive d嘅
https://youtu.be/-c_Ic5mlbgc
https://youtu.be/zMlKsdv5Nbw
祝你今晚有覺好瞓

你都係

Same,尤其是佢好硬頸
而且我本身都負面
驚有一日頂唔順
係咪好大壓力?
成日tum完又唔開心會唔會燥底?

自己係輕度,成日唔開心,雖然男朋友都會tum我,但好驚佢tum得多會忟
係咪好大壓力?
成日tum完又唔開心會唔會燥底?

自己係輕度,成日唔開心,雖然男朋友都會tum我,但好驚佢tum得多會忟

大壓力架 有試過唔耐煩但係自己會避免交流住 唔想發佢脾氣
Same,尤其是佢好硬頸
而且我本身都負面
驚有一日頂唔順

佢極度硬頸
同你一樣 做過少少野令佢信唔到你就返唔到轉頭
成日都會諗我既衰野然後講d好難聽或者悲觀既說話 甚至感染到我有自卑感
平時自己心情好就無咩 但點都有時eq會低d就好易嘈交 結果都係比氹自己踩
而家叫做好返d 真係要多d陪伴
有咩唔開心就最好唔好駁佢 減少大家磨刷機會 同埋講野都要好小心 因為少少事都可以令佢諗好耐
壓力係會大 不過大家加油啦
同你一樣 做過少少野令佢信唔到你就返唔到轉頭
成日都會諗我既衰野然後講d好難聽或者悲觀既說話 甚至感染到我有自卑感
平時自己心情好就無咩 但點都有時eq會低d就好易嘈交 結果都係比氹自己踩
而家叫做好返d 真係要多d陪伴
有咩唔開心就最好唔好駁佢 減少大家磨刷機會 同埋講野都要好小心 因為少少事都可以令佢諗好耐
壓力係會大 不過大家加油啦

巴打情況同我一樣 一齊加油

幫唔到佢就自己受
幫到佢分分鐘佢之後會搵過第二個
自己睇路
幫唔到佢就自己受
幫到佢分分鐘佢之後會搵過第二個
自己睇路

巴打試過咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞