女朋友有抑鬱症 你問我答

336 回覆
33 Like 2 Dislike
睇完覺得如果我好似樓主咁既心態就好
我同樓主一樣,男朋友有抑鬱
有時候都幾攰,但好彩我本身係正能量嘅人
好好彩,有社工轉介去醫院睇精神科加心理治療,一個月200蚊內ko
如果你女友肯面對,你都可以搵下幫手喎
支持你同你女友,你嘅支持同愛好重要

介唔介意講下點搵到社工轉介呀 同埋平時可以點對另一半? 我都好希望佢開心番
我同樓主一樣,男朋友有抑鬱
有時候都幾攰,但好彩我本身係正能量嘅人
好好彩,有社工轉介去醫院睇精神科加心理治療,一個月200蚊內ko
如果你女友肯面對,你都可以搵下幫手喎
支持你同你女友,你嘅支持同愛好重要

介唔介意講下點搵到社工轉介呀 同埋平時可以點對另一半? 我都好希望佢開心番

社工轉介我都唔係好清楚 不過對另一半 除非你真係好愛佢 如果唔係長痛不如短痛 當你決定同佢一齊之後,你就要比好多關心同耐性,佢唔開心就攬住佢,開心果時就要多d鼓勵佢 話比佢聽你一d都唔比其他女仔差
樓主 我女朋友都係咁
介唔介意tg傾下
即係痴線啦 仲唔叫佢睇醫生因住嚴重啲佢會出街斬人個啲
係愛呀,哈利
我有抑鬱症 男友好包容好愛我
我成日會因為小小野好頹 想摺埋 even自殺
男友每一次都會陪我傾
我係個超級極度冇安全感既人
成日諗男朋友會唔會終有一日拋棄自己 就好似我之前果幾個男朋友咁
但現任不斷付出 俾我睇到佢係真心愛我 想同我有將來
好多謝佢
幫唔到佢就自己受
幫到佢分分鐘佢之後會搵過第二個
自己睇路

其實我都驚 佢之前番parttime 放工係屋企同d男仔whatsapp 我whatsapp佢就唔理我叫我早d訓 見住佢online覆其他男仔 好撚心痛

事實係 抑鬱加冇安全感既女仔會成日覺得男朋友會離開自己
所以會識定幾個後備者
我唔知自己係咪真係有抑鬱症
不過已經有好多徵狀
同樓主女朋友唔同既係 我唔開心唔敢同男朋友講
之前個ex話我成日因爲小小野唔開心好on9
我而家都好驚現任嫌我煩
而且佢一直都以為我係個爽直既女仔
我硬加唔敢表現出黎 日日都好驚佢走
明明佢好錫我 但我真係好無安全感
日日匿埋係被兜喊 我好攰 好想死
不過已經有好多徵狀
我而家都好驚現任嫌我煩

同你一模一樣
不過已經有好多徵狀
我而家都好驚現任嫌我煩

同你一模一樣

我又好想喊 好想同佢講 但自己都知好撚煩
好想叫自己收皮
不過已經有好多徵狀
我而家都好驚現任嫌我煩

同你一模一樣

我又好想喊 好想同佢講 但自己都知好撚煩
好想叫自己收皮

自己一個屈住屈住咁真係好辛苦 你要撐住呀
樓主 我女朋友都係咁
介唔介意tg傾下

你睇番之前 我因為佢delete左tg
不過已經有好多徵狀
我而家都好驚現任嫌我煩

佢一開始都唔敢 大概過左一年 我不停安慰佢,佢先開始信我
樓主 我想搵你傾下
女朋友都有抑鬱 我好愛佢
但我真係好無助 好似做咩都錯咁
由其是我已經好努力去付出
但佢永遠都唔會相信我
樓主 我想搵你傾下
女朋友都有抑鬱 我好愛佢
但我真係好無助 好似做咩都錯咁
由其是我已經好努力去付出
但佢永遠都唔會相信我

做咩都錯....
我明....做咩都不被認可
樓主我想問下我可以點做
女友有抑鬱不過應該就好翻 keep住有食藥
但係大半年前佢開始唔中意覆Wtsapp Snapchat 之後我都好比心機咁維持段感情 直到上個月佢去澳洲讀書 覆得仲少 唔係平淡而家冷淡咁 我都開始心灰意冷 呢兩日同佢講左分手 不過佢又突然180度變話好愛我 唔想我走 但係我覺得段感情已經出現左變化 就算我比機會佢都唔會行得好耐

我可以點做 我唔想佢復發 但係又唔想浪發時間
樓主我想問下我可以點做
但係大半年前佢開始唔中意覆Wtsapp Snapchat 之後我都好比心機咁維持段感情 直到上個月佢去澳洲讀書 覆得仲少 唔係平淡而家冷淡咁 我都開始心灰意冷 呢兩日同佢講左分手 不過佢又突然180度變話好愛我 唔想我走 但係我覺得段感情已經出現左變化 就算我比機會佢都唔會行得好耐

我可以點做 我唔想佢復發 但係又唔想浪費時間
樓主我想問下我可以點做

為佢放棄左好多野 付出左好多但係回報係冷淡
樓主真係慘
樓主我想問下我可以點做

巴打我明白 不過你都要小心自己有無比人帽 自己check清楚 問清楚
樓主真係慘

琴日先鬧完交 不過今日已經無野 抑鬱症嘅女朋友有時會因為自己抑鬱症而變本加厲 你好多野可以讓佢,但係過份果d一定要話佢
樓主我想問下我可以點做

巴打我明白 不過你都要小心自己有無比人帽 自己check清楚 問清楚

你首先要確認自己有無比人帽 如果有的話 抑鬱症都唔可以用黎做藉口 如果無你就要睇下感情改變係你對佢改變左定係佢對你改變左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞