女朋友有抑鬱症 你問我答

336 回覆
33 Like 2 Dislike
樓主我想問下我可以點做
女友有抑鬱不過應該就好翻 keep住有食藥
但係大半年前佢開始唔中意覆Wtsapp Snapchat 之後我都好比心機咁維持段感情 直到上個月佢去澳洲讀書 覆得仲少 唔係平淡而家冷淡咁 我都開始心灰意冷 呢兩日同佢講左分手 不過佢又突然180度變話好愛我 唔想我走 但係我覺得段感情已經出現左變化 就算我比機會佢都唔會行得好耐

我可以點做 我唔想佢復發 但係又唔想浪費時間

為佢放棄左好多野 付出左好多但係回報係冷淡

巴打我明白 不過你都要小心自己有無比人帽 自己check清楚 問清楚

你首先要確認自己有無比人帽 如果有的話 抑鬱症都唔可以用黎做藉口 如果無你就要睇下感情改變係你對佢改變左定係佢對你改變左

應該就冇帽 但係感情就好難分辨
樓主我想問下我可以點做
女友有抑鬱不過應該就好翻 keep住有食藥
但係大半年前佢開始唔中意覆Wtsapp Snapchat 之後我都好比心機咁維持段感情 直到上個月佢去澳洲讀書 覆得仲少 唔係平淡而家冷淡咁 我都開始心灰意冷 呢兩日同佢講左分手 不過佢又突然180度變話好愛我 唔想我走 但係我覺得段感情已經出現左變化 就算我比機會佢都唔會行得好耐

我可以點做 我唔想佢復發 但係又唔想浪費時間

為佢放棄左好多野 付出左好多但係回報係冷淡

巴打我明白 不過你都要小心自己有無比人帽 自己check清楚 問清楚

你首先要確認自己有無比人帽 如果有的話 抑鬱症都唔可以用黎做藉口 如果無你就要睇下感情改變係你對佢改變左定係佢對你改變左

應該就冇帽 但係感情就好難分辨

你唔愛佢定點? 如果自己真係無咁愛佢 長痛不如短痛 如果係佢無咁愛你的話 你自己衡量下 因為long d 加抑鬱症 難搞百倍
可能係我就到忍到 無咁愛佢 我覺得好攰
我諗住一刀切唔好拖拖拉拉 佢就話乜永別啦生存落去都無意義 好驚佢尋死
羨慕 有情緒病都有人愛

我同佢一齊左一陣先知 不過我接受佢 但係佢會成日唔開心

樓主你就好 果時我條仔一知我有抑鬱就飛左我
利申: 藍絲
無睇醫生點知自己有抑鬱症?
樓主係度嗎? 我有野想問~~~
問啊
我追晒你個post ,我女朋友同你女朋友差唔多,又係好硬頸,成日鑽牛角尖,

今年7月開始睇醫生,醫生有俾藥佢食,情緒好似穩定左,但係又或者佢夜晚喊無講我知

8 月尾佢同幾個女仔去台灣旅行,玩得好開心,又會send相俾話我知食左好多小食咁,

但係佢返到黎香港幾日就係wts同我講分手,佢話返到黎香港好大壓力,又講晒我d缺點出黎,

話我無改過咁。佢講左分手果兩個禮拜都有見過面, 我就好似情侶咁對佢,但佢有d抗拒,

最後佢話果次見面迫自己去接受我,佢話果幾日夜晚不停喊,但佢最後都係話唔會再同我一齊,

放過佢,放過自己。我回想返之前係陪佢既時間唔夠,我想等佢去完旅行陪多d,

點知而家就分左手,我好想陪住佢一齊捱過呢個病
咁佢有無block你電話whatsapp嗰啲?同埋你地做緊嘢定讀書?
我之前有去佢返工地方接佢放工,但佢唔領情,同埋避開我,

而家斷聯左一排,我應該要點做
whatsapp ig fb block 左,佢叫我唔好搵佢, 我問過D 朋友都叫我唔好搵佢

今年畢業,佢返緊沖珍珠奶茶果D,離屋企好遠,但佢都照返, 佢話而家覺得好開心
你有無懷疑過第三者
佢話無,分手果陣佢話我做唔到佢想要既野
我女朋友有一排番暑期工又係勁鍾意番,跟住夜晚同我whatsapp覆得勁慢先知原來佢一路同其他男仔傾緊計。
係啊,佢返工呢排都覆慢左,但佢話打緊機-食雞GAME
有無了解過佢想你做到d咩
咁如果佢係打機點解唔同你一齊打?
做野同關於佢既野要上心,盡力做好自己,我有慢慢改變,我知佢去台灣所以返工儲錢

所以呢排我少左搵佢
佢話D FD我唔識,同埋無位,所以唔同我打,佢仲話返工有男仔留電話俾佢,但佢話無搵個男仔
我同你講啊多數同男仔有關
我果個都係講話我無上進心
點解可以咁易變心
佢拍過幾多次拖?
我係佢第4個, 佢係我初戀, 咁佢女朋友同其他男仔傾計你係點知架, 當時你點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞