有冇沙駕考車既巴絲(11)

806 回覆
2 Like 1 Dislike
你棍van?
拉左手掣先易d吊中極力子,就咁落break難搵到
自私咋

唔該師兄
唔落手掣應該唔會溜後掛?
今朝沙田圍入牛皮沙街條左線停左架洗街車,仲要停得幾出,同行人過路線個位只夠一架車停
最尾返入試場落一波
做乜個師父講運輸處最憎人落一波?
個急彎慢速用一波有咩錯?
講緊轉左入駕院個灣?
係要轉1波喎, 過埋條燈柱就轉, 幾個帥傅都係咁教
係 見睇片果個fai sir都係咁講
所以我唔明
2波轉果個彎我好驚收皮踩界
你師傅係咪講街外呀
駕院既
我之前都落一波 吊clutch超慢行
安全冇踩線咪得
冇話1波唔得
佢其實係咪話你響出面已經1波龜住咁入去
就到時吊入去 比佢屌
個個師傅教唔同
我又冇試過落1波
2波入到去閘口其實都好快就轉
可能通常冇前車閘住
如果閘住就十成落1波

我慣左踩得快,冇前車我都係印brake轉算
覺得落1波我反應唔切仲
要特登再收到好慢
加上出灣後仲有一小段距離又上斜
1波爆轉好龜咁上自己感覺唔多好

如果本身慢既, i mean轉左閘口位冇俾油去既
落番1波都冇乜野
除非前面有車 / 有途人行過 我覺得係唔洗吊住入
一波停車好chok
同埋你都上左二波,再轉一波咪仲做多左野仲有機會錯
二波怕太快可以印住break行入去,轉彎放鬆少少or 直頭唔踩, 慢慢專心轉好個彎,最後個彎都係咁轉就ok
我阿蛇嗰陣都係教2波收哂油轉左返入學院,跟住入到去再轉埋個左先落返1波
收哂油已經夠慢比你扭入去
單係1個位都已經有幾個講法
啲阿sir仲好意思話乜你學咁耐都唔知點做, 其他阿sir冇教你架咩
730號車 溫sir成日瞓覺! 記得要轉師傅
我都諗住book但無期 唔知係咪未更新
9號考兩點半,終於第3 take 考牛皮沙線pass

因為學禁無得練,僅靠師傅講同模擬,牛皮沙線我真心驚驚地。加埋今日有DC9 泊得近入口,一轉彎入停車場已經要借線。好彩入到去無咩死車,順利出返嚟。(死DC9 有位都唔泊入一啲)

然後石門果邊又左線修路,大條道理提早入右線避開個巴士站,入迴旋處過線又易少少。

但個官係一入停車場就不停篤不停打字。每個燈位停都係篤篤篤同打字,搞到我以為自己唔知肥咗咩。返到學院等成績果陣仲預定凶多吉少要出去排街尾期。

點知收到成績係Pass,真係喜出望外。

好好彩考前一日搵到個好好嘅街鐘師傅補鐘。(唔係愉翠果兩間,係睇FB介紹。)街鐘阿sir 唔單止指出我手勢問題,仲有問必清楚解答,執咗我唔少錯誤。連牛皮沙點入點行都係佢教識嘅。無佢真係要考多次。

希望嚟緊考嘅巴絲都順順行利。
聽日考 3rd take 隔左13個月
灰到差啲想屌佢老母
係咁同我講考多三次
話有野錯就悔氣到打大個圈兩分鐘先講錯乜
但又唔同我講點去解決

之前又玩鳩我要入返去用2波
速度太快好難轉最後個急彎踩哂界
佢屌鳩我話我三波都轉到點解我轉唔到
我咁多次練到係吊一波入去

有貨車左去右連cut兩線緊張三落二轉錯四死火
前面學車鳩下鳩下慢駛叫我上三波
條友黃格快左屌鳩我唔上三

成堂係度玩電話
我比七叉野retake就比呢條友撚

屌你老母咩沙駕
只有第一次學果個師父係好人好氣唔玩電話
支持開姓 呢啲撚樣要警世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞