有冇沙駕考車既巴絲(11)

188 回覆
1 Like 1 Dislike
駕院啲師傅有好有唔好啦
睇吓好唔好彩
希望可以幫到搵補鐘既人啦
我就2個月上左30hrs歷經7個師傅
(駕院sir+5個學車駅sir+1個私補sir)

多人教既好處係多人坐過我手車
所以考牌主任坐隔離真係無咩特別感覺
但唔好就係唔同師傅有唔同教法
可能自己要決定跟邊個教法

我自己學完覺得唔洗上到30hrs
應該20-22hrs已經夠
上到最後反而熟左速度快燈前有時唔知加唔加速去好
大家加油放輕鬆1 take pass啦
X2
近排抽中持續進修基金沙駕棍van但係要重新排期 本身排左幾個月後油塘考棍van 想問下應該照出去考定去返駕院算
今日肥左丙部 睇番先知原來個個都起碼學20個鐘 我學左12.5 就去左考 唔怪得肥
咁又唔一定其實都係睇資質同抗壓性
我都識人12個鐘考棍van 1take pass
但真係少數
大部份人駕院基本plan都應該要補下鐘
我一開始知自己唔擅長未學就book定補鐘
到真係出街以為自己揸得ok
但出去一上堂就發現完全唔掂
你補鐘係搵番駕院?定出面再搵?
唉好苦惱 唔想第二次都衰
睇吓你幾想claim錢
持續進修基金要計出席率
所以佢有啲理論戇鳩堂你都要一去
攞到牌再要考一個校內路試同筆試
同埋要1take pass先有著數
我2take計埋補鐘路票錢其實同出面學差唔多
我已經係純補要買沙駕路票啲強制堂
如果唔夠信心條數圍返都唔係有賺
都睇資質既
30個鐘有留心同用心記啲野就基本ok
都要講臨場應變同當時路面情況
我出面搵 可以參考#30
因為每個師傅focus既點唔同
搵出面補鐘師傅可以聽多啲唔同意見同平啲
我會覺得寧願補多幾堂操熟啲都唔想retake
加油啊
你係非智專定智專?
個女人又唔係有啲係無錯嘅
不過表達方法同思想好ON9囉
都出咗白線就比個學生去埋之後先屌好過係度阻塞交通
學院入面連轉波都唔比係咪cls
我個阿SIR比我上埋3波
唔練多啲轉波學生點會上手
我考嗰陣起碼兩次落返一波停車冇拉手掣再去未又係pass
到你考嗰陣用返啲sir方法揸得架啦
總有啲人教車係有問題
你聽啲對你有用嘅師傅意見去考就得
你上個女人堂未當遊車河
我考前出去學車駅補鐘都遇過條友極玻璃心
佢自己睇錯線我提返佢之後就發脾氣60分鐘冇出過聲
我問佢野會話我點知你呀
之後大家冇講過野我自己周圍揸到夠鐘就比返部車佢以後唔見
有信心一takepass就基金啦
而家報名要幾多錢
排幾耐
幾年前肥左冇考
都算係嘅
利申:嗰陣11點考河畔冇乜死車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞