(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 27

705 回覆
1 Like 5 Dislike
想問dita united / union d六角螺絲如果要配可以點配 / 去邊度配
林家謙一直戴開圓形果副其實係咩牌子
想問Jin配鏡幾錢?
想佩蔡司smartLife individual 3漸進鏡 或Hoya hoyalux iD MySelf ,邊度佩好D,大約幾錢?
想配蔡司smartLife individual 3漸進鏡 或Hoya hoyalux iD MySelf ,邊度配好D,大約幾錢?
我訂咗副made in Germany 鏡片, 佢個套都有寫明made in Germany
金子巴 想去你到配眼鏡 介唔介意tg搵我 thanks
Tg: z6f3j
有無人知邊度配無框眼鏡靚?想要Kpop個種
想問下ching有無其他好似Caesar flip 既clip on 牌子
而係有non polarised lens既option?

工作關係要non polarised
好鐘意佢有得flip一半

唔想又買多副眼鏡專for返工
Thanks
請問大家香港邊度可以配返金子眼鏡框嘅螺絲啊?

兩三星期前先至喺銀座金子幫襯金子巴,點知返到香港帶咗唔夠一星期,粒螺絲就已經甩咗跌咗。

不過send咗email問返銀座金子,可惜未有回覆。

Thanks!

太忙未得閒覆
後日email覆
有無人試過由無鼻托轉做有鼻托眼鏡完全唔慣?
明明度數係一樣
但一戴上去feel到浮浮地 睇嘢難對焦同唔清
但明明以前戴過有鼻托都無事

副鏡換噏幾次都唔得 唔知咩事
而家手上有2副全新鼻托鏡都戴唔到
鏡片係hoya
應該係鏡片同隻眼既距離唔同左
冇鼻托會同隻眼近d
你試下將個鼻托較貼臉d
想問下香港d鏡片係唔係都係大陸廠做?定係外國進口?
我屋企人佢話不如平平地上深圳配眼鏡算
我試試先 唔該巴打
估唔到會可以咁大影響 直程戴一陣已經好唔舒服
有冇人知邊款係邊個牌子既眼鏡?

金子kv34
唔係
睇過唔係
銀座睇中Kv-132 哩類大框
有冇邊款類似推介/similar但有錭花
有冇眼鏡型號?thanks
拎左啦,smartlife 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞