(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 27

176 回覆
1 Like 0 Dislike
我表演為咗令你安心去new black 買guepard?
你咪唔好買囉
Poker face/continuer
又係武功秘笈要留一手呀唔好畀我睇死係中樑較到反晒
好似係,不過揾唔到邊到仲有得賣
LM
較到咁已經破壞左原本個設計
較到咁為咩 不如揀副fit自己嘅
如果咩都有得較 啲牌子洗撚一個型號出三個size
唔同size為咗配合唔同曈距
咁其實任何調整都係破壞原本設計
你配鏡片都會破壞原本設計
因為frame curve 同lens curve一定有唔同
微調同較到彎晒都分唔到唔知講乜好
你係金子sales, 你啱

用你logic:
戴上個頭都破壞設計
接觸空氣都破壞設計
大佬 你講經咩? 所有近視鏡架suppose都要配鏡㗎啦
咁係咪所有鏡架都夾頭呀? logic PE老師教?

其實基本fitting唔係咁難姐 戴上去已經夾住唔舒服 咪揀過另一副唔夾㗎啦 依家成個世界得一款眼鏡?

就係比你啲仆街sales水左咁多年交左咁多年學費先開始識揀眼鏡 係香港買眼鏡咁多年
得一個人會識真話 叫你揀過第二副 就係新黑個jonathan
新黑一定最好啦
走一個又嚟一個拎住把刀迫你買咩
要較到咁個sales 真係好好肯嘥時間幫手慢慢屈
個客又係硬頸點都要買呢個款去較
俾我唔做佢生意算,一係揀過第二副
講緊以前得旺角鋪個陣新黑就好
依家啲文青sales又鳩sell 驗眼配鏡又垃圾
咁你算公道
好多人要就pd,其實咁樣揀框先正確
亦都有其他方法可以較得靚好多
夾頭、鏡臂八字、破壞原本設計,好柒、揀錯框、被人水左

夾頭、鏡臂八字、破壞原本設計、好柒、揀錯框、被人水左

唔夾頭、鏡臂冇八字,冇破壞原本設計、型棍、揀啱框、冇被水
唔明你啲圖同fitting有咩關係 自己攞黎柒
JD就算笠條底褲係個頭度都係咁撚型㗎啦 講經咩

呢張圖真係睇幾多次笑幾多次
佢可能想講只戴架,唔配鏡片,近視就加con,係最完美

我新買的本身就係咁上下嘅腳,唔使咁辛苦
巴打幾度近視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞