(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 27

487 回覆
1 Like 2 Dislike
配鏡去百寶利配5折蔡司clearview 好過配其他19鏡啦
唔肯定師兄係去邊間
但自問自己去過就冇你講既問題
同埋都冇店員推過我用東海 我果次驗眼個後生視光師都friendly專業 所以唔肯定師兄遇到既人係咪同我唔同 我評論唔到

大部分店員都friendly 又吹得
其實買得舒服 帶得舒服 買得開心咪得
你買得唔高興 就佢地冇本身事留住你呢個客
佢地都要自己反醒下

買眼鏡 同 拎眼鏡既時候 都聽到好多感覺係熟客既客人
如果人地真係咁多問題既話 相信都唔會有咁多回頭客

純粹個人意見
金子配
新黑究竟俾幾多錢marketing 連眼鏡po都要sell埋
應該係搬啦
無乜可能隔間aeon開2間鋪掛
如心個間開係2樓拍哂烏蠅
開返係荃廣果個位人流勁好多
幾吸引
配完覺得同之前Hoya 塊鏡差不多
可能因為我倒數淺
聽講新黑係深黃
大家快啲去幫襯
師兄 你似多d 喎
睇翻啲comment
一講新黑 都係同樣果幾條友9秒9衝出來唱衰
香港邊到多越前國甚六作之前去日本睇完無買到 依家又心思思
不如你又講下你收左新黑幾多錢
係咁衝出黎幫口
配左咩鏡邊間分店sales幫你咁巴閉?
咁你又係幾時 係邊間分店 邊位sales幫你呢

唔係幫口定唔幫口
我都寫到明其他店或者店員 我都評論唔到
由頭到尾都係講緊自己幫襯既經驗

本身都唔覺 爬文睇反就係某幾個巴打
一定係唱衰 係新黑就反
你地會唔會係去哂咁多間 間間都有幫襯 然後全部店員都試一次之後咁講

自己對上次係沙田幫襯 女店長幫我
驗眼係個後生男視光師
我廢時形容太多 一陣又話我打手
你都on9 如果我係使鬼叫人上網買框返東門配鏡去溥儀較框
不嬲都係講緊邊度配鏡抵屌講左幾個po 你無啦啦走出嚟吹奏新黑屌你係咪ChurXXXX嚟
巴打仲有無喺銀座金子做
可唔可以聽日嚟搵你
Ok
差唔多十年未換眼鏡
當年驗近視度數好似 800,850 +100散光
想問去邊度驗眼靠得住
配副鏡+框要預幾多budget
巴打配鏡係邊間
驗眼去理大
budget 豐儉由人睇你銀包
The New blxxk optical
好似就出全視線9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞