(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 27

484 回覆
1 Like 2 Dislike
巴打請問喺邊間obj買tvr, 同埋買左幾錢?
我去銀座嗰間佢話無
日本應該得返京都obj有,唔多貨
平香港幾百咁上下
上年係HK REDDOT買左副TVR1949要4000頭
我上星期係大阪OBJ都唔見有TVR
最後買左副萬年龜KMN99兌翻先2200港紙, 平香港一半
本身又係戴開zeiss clearview, 問完話冇zeiss配就淨買框算
我上星期都係東京買左kmn 113, 大家係香港會係邊配鏡多?
唔洗驗眼就邊間都差唔多,
要驗眼我之前去過尖咀眼鏡大師, 個老闆幫我驗, 好pro
之後先知好似係藍店黎
萬年龜兩三年前新黑買都係3千有找
而家做大咗貴到咁
反而隻hoya 睇落唔黃
角度問題,同埋嗰款防20%左右,係冇咁黃,但塊鏡就暗啲,戴上去人地會望到鏡片位顯暗
藍光鏡一直都係智商稅
有冇人戴內藤熊八作? 之前去名古屋自駕遊特登去左鮪江果個眼鏡博物館行下, 最後揀左下面呢副 返到香港去新黑配鏡片果陣吹下水先發現呢個牌子香港唔算多人戴, 新黑都無入下面呢副鏡框

屋企有兩副,性價比幾高
師兄係新黑配鏡要幾錢?
我淨係喺新黑到配鏡片, 多口問過佢哋呢個牌子既鏡框大約2千中~尾左右
新黑買咗金子 可唔可以免費去換鼻托?
可以
今日我又係旺角新黑睇岩左副內藤熊八作

(上面個副)
本身想買嫁啦 因為真係幾好睇
但個女店員個態度勁差 搞到唔想幫襯…
枱面試咗幾款放係度 問佢圖中個兩副幾錢?佢話3200
問佢另外下面嗰副幾錢?
佢話唔同個喎,我哋就係知應該唔同價錢先會問
勁有入名店覺得你買唔起嘅感覺
一定要有打扮文青有型先可以在貴店購物嗎?正常打扮女仔就唔可以 諗住同佢傾吓叫佢介紹啲粗框款,完全唔應機 自問同男朋友都好有禮貌 試完都放返好啲眼鏡同埋都唔係試左好耐… 走嗰陣同佢講唔該晒 佢都冇應機

其他男店員就態度好好啦 係個女店員
令人覺得成個購物體驗好差

之前去銅鑼灣分店啲人態度好好
之前都去過旺角分店嘅新黑, 個男職員的確態度好好仲吹咗一陣水添
係咪帶眼鏡帶帽果個矮妹?
個款好似得佢哋舖頭有得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞