酒真係好撚難飲 唔計人生經驗影響 其實好飲在邊

476 回覆
1151 Like 197 Dislike
梅酒溝梳打水好能好飲
真心仲難飲過涼茶

而且天生易醉易臉紅既人更加感受唔到果種爽

只有辛苦
食屎都係必須
白酒香檳係易入口啲嘅
但係飲咗酒會醉嘅感覺太辛苦
好地地唔想搞鳩自己
有次條女book咗間靚酒店同我staycation興祝生日
買埋香檳蛋糕
結果我飲咗一杯之後就訓著咗
蛋糕冇食
更加冇扑野
浪費咗成晚
唔止扑野ga 仲可以幫助抒發情緒。

有段時間 人好唔開心 想喊又喊唔出

唯獨真係飲到wing wing地 先做到滿臉淚水
收工雪櫃開罐大啤一路飲一路食飯打機
唔識飲咪算囉
叫班傻閪分葡萄品種都分唔到啦,咪又扮撚晒食家,明明唔識食又冇能力分
食番自己鍾意嘅啦,出少句聲唔扮嘢就得㗎喇
個啲就唔係叫飲,叫隊

靚飲咁隊你係晒左啲酒
同好

我仲要鐘意食苦瓜 花旗參
如果有睇啤梨哥
佢有屌柒過啲香港人話自己鍾意飲酒
佢講到話班戇鳩仔扮嘢撚話識飲酒
其實就ff自己係上流人
喺到懶係品酒咁飲,其實乜味都分唔到,亦都唔知好飲嗰位喺邊

佢話如果有杯紅酒同可樂同佢揀
佢百分之一千會揀飲可樂
我認同
次次啲飲酒撚都係講依句
但介紹完 飲落去 都係一樣味
仲衰過啲貴價水
水都可以分到唔同味
一撚樣味重要唔撚好飲
其實禁大麻 不如禁埋酒
酒又會傷身 又好多人酒後駕駛
一百幾十有幾上流一杯craft beer平嘅都係3/40,但你落pub要杯廠啤pilsner又係3/40,唔鐘意pilsner咁苦就話乜酒都垃圾唔好飲咁同你食個M記burger 就話所有burger難食有乜分別?
你飲過就知
等你大個咗出去應酬
成枱都係藍帶 xxo macallan18
到時就知道嗰啲好㗎啦
都唔講香味 淨係第二日唔會頭痛已經贏晒d平酒
一般少飲酒,天生酒量淺,所以咪易眼訓
啲人飲酒會Hyper 好多都係日積月累
搵到令自己唔會眼訓既方法
Overall就係呢方面你比較green
咁其實都冇乜所謂既
飲得又唔代表啲咩既

但係你話飲酒浪廢時間就真係錯既
因為你係假定一定係成班人落club,搵地方飲咁
現實大把人係得閒自己係屋企開返枝
飲返半杯,嘆住咁飲
野照做,戲照睇,點樣浪費時間?
你飲可樂、飲水會浪費時間架?
返工俾老細屌撚到成面屁所以要喺連登發爛渣?
其實就算係啤酒
支裝同生啤都有分別
醉撚咗

Vsop同叉窿已經兩回事啦
9:1 vodka whiskey 有分別咩
認同你講飲酒係會有氣氛啲
但會同得你2個人上酒店房嘅女,就算飲水都會扑野啦下嘩
所以唔飲酒 因為由細到大都覺得好撚難飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞