酒真係好撚難飲 唔計人生經驗影響 其實好飲在邊

476 回覆
1151 Like 197 Dislike
啤酒都覺得好苦
你都未解釋到以你論點 點解遠古時代嘅人會鍾意飲酒

明明你一開始話係marketing,依家又變咗係因為氣氛/群眾壓力
我唔否認會有一部分人係咁,但多數人都係咁,呢個結論係點得嚟?

同埋有流傳過飲酒係成熟嘅風氣咩 唔覺喎
你係咪仲讀緊書 你嘅年齡層先係會咁諗?
會覺得飲酒係大人行為都只係因為法例18歲先飲得啫

都有啲人講得出有咩好飲,就算形容唔出,都唔代表人哋飲酒係跟風
如果冇乜人識/鍾意飲酒,咁點解會出現咁多種類型嘅酒,每個國家都有釀酒文化?
依個就講得好中肯 飲完 發洩完 嘔番場 訓一晚 第2日就好c服
我一直都係咁覺得, 但身邊無人覺係係咁, 搞到我好似變咗異類
唔鍾意飲酒, 對身體嚟講係好事

利申: 鍾意飲
酒精係社交(性交?)催化劑
啤酒都還好,有氣有香味唔算甜,但係白酒烈酒嗰啲真係唔啱飲
葡萄酒真係好好飲,最特別係可以係入面搵到唔同嘅香氣同味道。重會提升食物嘅味道。
7-11 strongbow 果汁酒好飲
你講緊jolly shandy?
啲人鍾意扮野姐
成日見到啲人喺ig story到話”好想飲酒”跟住po自己上一次飲醉啲相,實情就係想人覺得你好玩得,咁撚難飲啲人都仲要扮好飲
都唔知你講乜春
你段野係想反駁啲乜呀究竟
過600一支紅酒就開始好飲
whiskey 買支2000蚊試試

試完再開post 討論
咁姐係邊到好飲?點解貴啲好飲啲?你乜都唔講,想人覺得你好有taste,品酒師?
試下茅台
你就知咩係好飲嘅酒
燃點香煙飲啖酒,所有不快都溜走

好撚憎飲酒
之前返過中資
次次食飯都要飲
仲要飲白酒
不過我都係飲紅酒
次次都係扮飲養金魚
但有幾下冇得避焗住飲
利申: 做一個月走咗
酒係叫做好飲only,從來都冇人話酒係好味
可能係嚟緊紅日老細唔批俾佢放
依家係咪要上嚟威下
扯得起 但射唔出
會冇feel
都唔係飲個果,係為咗醉意
少少哋係嘆住飲冇乜問題
屌好憎係咁隊人飲做乜9
原本覺得OK都變到好憎飲酒
咪撚on9 啦
你用眼食飯架?
你唔放入口點撚樣知呀
你自己點解覺得難飲
咁咪相反囉
你覺得苦 貴d咪純d smooth law
屌你 我仲要講緊600蚊 已講緊入場價錢
已無講貴個d
死都要駁嘴
免費嘅嘢往往喺最貴, 小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞