酒真係好撚難飲 唔計人生經驗影響 其實好飲在邊

476 回覆
1151 Like 197 Dislike
阿牛?
你講乜春呀扮哂野咁
我覺得苦所以難飲,相反姐係會甜?貴啲嘅酒會甜架?你又話係相反點知係純啲smooth啲依啲咁虛無縹緲嘅野
我唔識飲叫你形容下有幾好飲又唔得?
你就咁話叫人飲貴啲嘅酒我就覺得你想扮野
你咁講 同D煙撚話食煙可以減壓一樣
係全球最多細蚊仔上既討論區討論飲酒食煙真係無意思
是撚但啦
你都係要attention+ 引戰
再搵野屌下 自己背後陰陰嘴笑
以為自己好撚獨醒 可以撚晒飲酒嘅人姐
大把葡萄酒唔洗$600都好好飲
鬼唔知咩
呢度連登
你講平 會俾人話
你死窮撚就去死啦
見你講$600係入場價就知你唔識飲
我唔覺得酒苦,但唔代表係甜
甜亦唔一定好飲
當然世界上係有甜酒,好似Mascato同貴腐咁,靚嘅真係好好飲。
唔關智商事,係殘障
係嘅 大哥 有咩推介
易入口個d 飲得多陣酒精味都係越嚟越重都係好難頂
大把人只係跟風覺得好飲得/飲醉左就好型
就同食得辣有唔知邊度黎既優越感一樣 有幾多個真係鐘意飲
呢啲post隔一陣就見一次
根本兩邊都說服唔到大家
Gaja Rossj-Bass Langhe
Poderi Luigi Barolo
基實Nipozzano果啲平平地永遠唔會死錯人
$100枝嘅Appassimento永遠無投訴
Grand cru當然好飲,但葡萄酒對歐洲人泥講係餐酒,係日日都飲嘅,佢地都唔會日日開貴酒。
不如你開個post 講多d
2010 Domaine Del’Arlot
我而家去咗葡萄酒沙漠加拿大
想搵枝Grand Cru都係,係意大利酒都重有得揀吓,但靚啲嘅都未必有
留返啲移英撚show off啦
個個口味唔同
甘香
日日都勁想飲大約350ML生啤, 乜牌子都得
打邊爐或串燒, 慢慢飲1L都OK
所有甜嘢我都覺得好垃圾, 又高卡路里
我情願飲水
好既威士忌係smooth唔搶喉,開支廿三十既年試吓就唔會咁講

人生第一次飲 好似飲緊消毒酒精咁
秒左條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞