酒真係好撚難飲 唔計人生經驗影響 其實好飲在邊

476 回覆
1151 Like 197 Dislike
Eiswein好飲喎
我講既marketing關中古時期咩事 廣告傳媒營造既風氣由你出細就開始有架啦 前十年仲好興話減肥 食煙飲酒又等如成熟同型 根本呢種不信名既風氣傳傳下就有架啦 係酒幾時有既問題咩 九唔搭八
傻鳩 就係笑你論點解釋唔到點解以前有人飲酒
仲好意思出黎柒多次
飲港式奶茶好過
你係咪閱讀理解0分
我講緊中古時代已經有酒,啲人都會飲酒,以你論點佢哋果陣鍾意飲酒又係marketing?
都係果句,每個人口味喜好唔同,唔係個個都會受marketing影響
唔好你自己唔飲酒就講到啲人飲酒就係跟風啦
眾人皆醉你獨醒
佢跟風覺得唔飲酒好威
睇黎你未真正受過社會既折磨
男人老狗廢撚過啲女人
Marketing唔係有人發明左marketing哩個名詞先出現⋯⋯
飲開清水
咁社會上流傳既飲酒就代表成熟既風氣又係邊度黎 你敢肯定係完全冇影響?依家人地就係飲酒既人都唔一定覺得隻酒好飲 好多時都係飲個氣氛 或者係社交場合見朋友都飲自己唔飲好掃興 咁仲唔係跟風?

依家就係問緊酒有咩咁好飲 你呢度有幾多人真係答到 答唔到就屈人唔飲酒
依家唔係講緊飲酒呢樣野點黎啊on9仔
如果試過
Red vs Black vs Blue label
會發現買 red 同 black係浪費金錢

仲有Suntory whiskey 真係過譽
我飲過21 年既Hibiki, 都係blue label 好飲
咁你講下酒唔好飲點解古代有人飲
柒左就縮返入老母個閪啦
醉醉地感覺好feel真係feel唔到味蕾又受苦 唔知點解 可能對酒無緣
咪話左口味問題
你自己屈人跟風吹到人地屈你唔飲酒
師兄有病睇醫生
Ching少型濕哂想幫你用跳跳糖深喉含
以我咁多任嘅經驗
啲男人飲完酒係扯唔起
但我飲過好多貴價酒都係覺得唔夠一罐可樂好飲究竟點樣先飲得出啲酒好飲
個啲 17年 Hibiki 賣緊幾舊水飲過兩三支
都係當佢麥卡倫咁飲...依家呢口價根本唔值...
剩係飲到 Somersby cider 呢啲

啤酒紅酒白酒一入口就搞唔掂
Red 同 black 淨係諗起以前飲到劏 嘔出黎陣味
依家係講緊好飲在邊,你依啲情況係明知難飲為氣氛照飲咋喎
咁講緊Chill Drink半醉又唔會行唔到直線果種
唔係個個飲酒都死飲嘛
貴咪好飲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞