高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(12)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 17 Dislike
然後自助機同收銀員付款方法又唔同
我估係m記舖頭同online收單行唔同
所以搞到咁奇怪
如果你指大家樂係
自助機收卡 收銀員唔收
大快活好似都係
以前大家樂連自助機都唔收卡添
惠康自助結賬機仲有趣添
佢係收銀聯呀,但係淨係收雲閃付,唔收拍卡
我估自助機係比左出面vandor做
但個solution唔包update埋人手部收銀system
所以搞到兩邊比錢方法唔同
apple online store 一樣唔收銀聯
大家sogo卡有冇試過回唔足 係咪要同CS對數
恒生個死人paywave盾牌唔肯換
佢一日唔好似百佳咁換哂d terminal一日都收唔到
好難收唔足喎
除非係不合資格簽賬,例如政府服務、泊車咪錶之類
就係唔明... 明明全部都已經用applepay
以前支付寶WeChat未流行時要招待大陸客先有舖開始收銀聯
但之後兩個pay冒起
D舖為左慳手續費就揀收兩大pay 唔收銀聯
反正班大陸客手上一定有兩大pay
有冇計到邊單冇回
除非係不合資格簽賬,例如政府服務、泊車咪錶之類

你有無睇呢句
合資格交易包括零售簽賬(不包括以「積 FUN
錢」兌換的簽賬折扣/金額),惟不包括:網上繳費交易、網上繳費分期、網上支付系統繳費予指定商戶、八達通增值、購買及/或充值儲值卡或電子錢包的交易、透過流動裝置/應用程式/電子轉賬平台進行個人對個人(P2P)的現金轉賬或卡公司不時公佈的指定交易類別。
成日食連鎖快餐店外賣,銀聯唔收,我是否要申請 cheers 有 10x +10x 外賣狂賞?
諗住儲分換里數的話,係
小弟係里數黨,但唔知有冇 20x 咁多🤨
係,VI 的確無 20X
因為係 1X + 9X + 9X = 19X 先岩
唔係話容易簽,咁個Promo係咁玩
玩到咪每個月可以有4萬里囉,食到咪fat囉
而家都好少promo做到低過$1/里

同埋係每個Cat (外幣/實體)
紅日+閒日 每單過500 總數夠5000 就有
唔係分開 紅日5000, 閒日5000
有d連鎖店都好有趣 收銀聯閃付唔收雲閃 搞到用唔到某銀行(非中銀)嘅QR code優惠唔明點解佢地收手續費高嘅卡 反而唔收手續費底嘅雲閃QR code
例如佳寶 M&S 仁御堂 爵爺
收code好過收卡最少code既rebate多過卡
有啲咩非中銀嘅code優惠
都係四大行嚟天機不可泄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞