高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(12)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 17 Dislike
之前試過
sms俾你嗰陣會見到減咗10蚊
唔該巴打
新手想問下中銀20x個分數同本身張卡積分回贈上限係咪分開計?
yes
想問下中銀i card網上同手機支付有咩分別?
Apple Pay銀聯係當手機?
入card no.上網買野就算網上支付?
yes
sor 唔記得咗
請問in app google pay用sogo vs同chill有冇網上狂賞派
terms寫明有
有冇得先申請wewa unionpay攞咗200蚊再申請wewa visa
想問下星座卡8仔AAVS係咪回1.5%?同埋食迎新係咪計8仔AAVS?
Should be 有

先開Earnmore食kol referral + 迎新,再食wewa銀聯 kol referral, 最後申請wewa visa
我有em, 我以為wewa只可以unionpay/visa 2揀1
wewa visa係唔係都可以網上申請?
佢越唔想人開,就偏要開

網上download份form再fax去
點解咁多人WEWA 出多張VISA??? 香港好多都收UNIONPAY..... 唔駛咁麻煩出多張咭??? 返大陸的話更加用UNIONPAY 仲方便, 滙率更好....
都玩卡出多張卡有乜咁煩?
何況用銀聯卡九成情況要額外講,卡機唔特別㩒拍銀聯會error
咁梗係用visa冇咁煩
講Visa / Apple Pay順口過銀聯無密碼
惠康的自助收銀機如果要使用銀聯的一定要用二維碼,
不支援銀聯拍卡閃付
你個好多點conclude 出嚟?
我返工出街食飯都已經有好多唔收銀聯,DONKI 又唔收
唔止惠康 其他怡和啲自助機都係咁
donki 收,自助機唔收咋嘛

不過食肆真係幾多唔收銀聯
大陸多地方收apple pay?
雲閃付
要用佢個omycard app好似,唔方便
即係雲閃付
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞