高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(12)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 17 Dislike
唔記得左,iherb 計唔計到中銀狂賞派? 係咪計到但要比cbf ?

即係最抵係 in-app sogo apple pay 5.4%-1% ?
經Boc Pay 4%
我都未收到...
雲閃付乘車碼每程減 $1 好似都冇續,條款仲係去到 3 月 31 號
可能要追追,我已經收到
問題係佢儲里數
所以問題係佢
一定要 all in 儲里數咩
又唔洗儲夠$200先回
一完左
尋日開始就直情開唔到乘車碼
今個月實搭唔夠 $400
就噉用雲閃付綁 i-Card 虛擬卡畀乘車碼有冇 4%
dbs張live fresh 可以收皮, 下個月改咗個5%
得返啲垃圾回贈
有冇ching玩過雲閃繳費
係咪要幾日先會reflect到?
我尋日試用雲閃黎交hkbn, 但到今日hkbn app條數都未郁, 係咪要等2/3日的?
一向都用網上外幣邊度廢左
消費無下至少限額,岩晒低消費既FG
又多張卡玩

即日至2024年12月31日(「推廣期」),以WeWa信用卡透過指定手機支付(包括Apple Pay、OmyCard手機App二維碼支付或銀聯手機閃付)即享高達6%現金回贈!

https://www.wewacard.com/mobile-rebate/
消費無至少限額,岩晒低消費既FG
新一輪的「DBS Live Fresh 信用卡 5%現金回贈自選獎賞」 計劃將於2024年5月1日開始,屆時自選交易類別將刪除網上超市簽賬及網上餐飲簽賬。

倘若該交易類別已被撤銷並不再供選擇,本行可在不作任何事先通知下酌情決定為持卡人選擇其認為合適的交易類別。
我咪講緊網上外幣冇野囉
老實講,網上超市同餐飲本身都咁多替代品仲要高過佢有幾多人真係要用呢張
但外幣6%就平手好少有高過佢啦,呢張仲要冇乜條件
3日
thanks ching
由廢咭升䴋上神咭 之前仲諗住打去取消
我之前用網上超市淘寶5%,而家要諗下淘寶用咩卡了
4+2%
其實live fresh+ alipayhk 超市實體消都有5%
而家無埋
steam 計唔計網上娛樂平台
實體有compass visa點解要用live fresh?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞