高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(12)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 17 Dislike
wow左未 chill出左2月 即係速度變返同以前一樣 淨係一月慢左
用boc pay買大快活有得減3蚊(4次),今日仲可以8折扣分
sogo 同 chill一齊出左
係雲閃付 綁左卡 , D 卡係跟雲閃付account 定 device ?

如果轉device 係咪登入返就可以比到錢,洗唔洗重新逐張綁?
有冇睇番簽帳日期?
我初頭都以為少左,點知係自己搞錯左日子,特別係月頭月尾,之後就計岩番條數
同埋有啲可能計/唔計網購,我用chill係in app交上網費以為計繳費(10x分),但佢又計左落4.6%到
銀聯得apple pay同華為pay
繳費之前見上面啲師兄話要ebanking 入面繳先計繳費
咁in app找仲抵wo,有4.6%+0.4%基本分
有無巴打試過用中銀CHEER增值日本IC卡,計唔計海外簽帳
cheers無海外簽賬,只有外幣簽賬
想問海外消費,係唔係Chill最好,小弟6月去旅行用
你係咪撈亂左 cheers 同 chill?
cheers 的確係唔錯的選擇,但係大貓VS+賞世界/EM都係另一個可行選擇
chill網上及海外簽賬額外4.6%回贈,連同基本積分共5%回贈
咪玩啦,得個三千幾邊夠用
跟account,即係跟電話號碼,換機時用同一號碼login返就可以
你估個個都豪遊咩掃藥妝都係夠5000yen免稅就停手,再唔係就買下手信,邊洗3千
如果大洗就會用mmpower果d啦,邊會考慮中銀
兩個加埋用唔到三千?酒店可能仲要到付

自己考慮用邊張
要注意 mmpower 的 terms 只係去到六月,七月轉新 terms 好可能大改,未必再包外幣
原因係痕身出左外幣新卡,但係呢張卡比 mmpower 更雞肋,6000下限,但係七千幾就爆(以 7% 指定外幣計)
應該唔關事 我之前一路計開都啱
同埋太少transaction
真 里數狗係垃圾
利申:我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞