一人一句你鍾意嘅人傷你/好難聽嘅說話

494 回覆
351 Like 2 Dislike
我同你冇未來架

同ex啱啱散左 想箍煲
佢咁講:佢係唯一一個令我甘心做狗嘅人 甚至可以用扑野留住佢

我第一次講我愛你係口快快up左岀黎所以要keep住講 但其實冇愛過你 淨係想搵你zip時間
我: 佢:
:唔洗啦,你留番黎對下一個好d啦
:吓
同ex啱啱散左 想箍煲
佢咁講:佢係唯一一個令我甘心做狗嘅人 甚至可以用扑野留住佢

呢個宇宙級
個陣22歲 女朋友遲左半個月黎m 我講左句個bb係咪我既 可能佢而家以經唔記得 但仍然過一段時間係腦海到出現

呢句好仆街
反而我調返轉
試過嗌交個陣大家嬲得濟互相講d好hurt既說話去傷害對方 我講左某句野之後男朋友(依家老公)佢即刻喊左出黎 個次之後我知道說話係一把劍 同任何人嗌交都唔敢再火遮眼亂講野
所以睇到既巴絲打 我想講說話係一把雙刃劍 傷人同時傷自己 唔好以為hurt到對方你就係贏左 其實自己都唔好過
利申 當時15歲年少無知 對唔住呀老公
希望你快d搵到女朋友

連續2年寫信比我最尾都係呢句

雖然我知你好心,但唔想出自你隻手寫比我
一齊左8年 Ex 話要分手個陣叫我放手
我同佢講 我因為愛你先咁緊張你走 你唔要我
佢答我 咁我唔愛你呀麻........

......呢一句足足用左一年都未recover 到
佢:自從初戀之後 即使過左幾年 心一直痛
我:聽完覺得好痛 好難過

佢:抱歉令你難受
我:一直都係我令自己難受 唔關你事
you deserve better

我愛嘅係你,咁何來better
你邊有可能係為我好
請你唔好打擾我新既生活
我:或者我地應該要分開一下
佢:其實我想講好耐啦
乜我冇付出過咩
因為我知你一定會揾我,所以我唔會揾你,同埋你生日我會同你講生日快樂

呢句仲要2年後再出現,而家死心了

勿相認
我地真係唔會拍拖㗎喎
原來你冇我想像中咁重要
唔通你無一刻係愛我愛到感覺淡左咩?你可以keep住一直鍾意我咩?(對我冷淡左仲要覺得理所當然)

我答佢可以
佢答我佢做唔到

佢當時仲係好平靜理性咁問我

從此之後我就唔再相信有人會一直keep住鍾意我,唔會變心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞