有成球人仔現金,點樣入落銀行先唔會被aml

349 回覆
26 Like 417 Dislike
15%幫你搞
諗下bitcoin 點解會升咁多
d錢正當咪一炮過入囉
你解釋到就ok啦
再唔係去d細中資行開個户口入
又唔一定問你拎proof
你諗定個story 就ok﹐加上你咁肯定d錢係乾淨﹐咁你比到銀行嘅reason應該就實淨架啦
最緊要d錢入完你唔係同一堆third parties做transactions 就唔會alert
一球咁少… 應該無問題,利申試過,直接踩上銀行 新資金🧐
其實我覺得最麻煩,就有國內嘅銀行戶口,轉落嚟香港嘅銀行戶口。國內好多限制
佢會問你點解。然後佢有規定你運幾多錢
有單有名 入幾多都得
個個都話簡單

個問題係萬一被人周到樓主解釋唔到咁先煩

絕對無方法百分百安全 睇你𠄘擔風險能力
買貴野走資
個個都咁老實淨帶2萬?
出境大陸海關好似鬆好多
帶人仔入香港好似可以帶成10萬
入有幾難 郁先難
有收據的話一次過入有乜問題
唔會有人咁寫㗎
有啲關口好嚴,有啲關口好多人,啲工作人員就比較忙。風險嘅嘢….自己計
218 00000 call 我
真係
個個淨係想串人話1m好少
根本金額只係其中一個aml既indicator
幾十萬現金行入去counter都問硬source of wealth啦
上面啲人話幾萬幾萬咁入就仲撚on9
入得密仲危險過一筆過大數
諗好比人問點答 唔問咪好彩
還返間公屋俾房署啦
You are a tax cheat!
好多人大陸賣左樓發現搬唔走
一炮過咪唔會太密啦
賣到咪偷笑
而家好多二手樓賣唔出,上面太多樓
香港人成日俾人介紹買嗰啲晒本地人唔會買嘅樓,入伙嗰陣時候發覺係一個空城。又或直達邊度。點知佢直達嘅意思係隔兩個區。
一球咁少
喺十間唔同銀行開acc 十萬一個唔多
佢話d錢乾淨
比人問咪老實答
大陸銀行流水帳對戶口名提款卡號碼

每日入係因為銀行每日存款上限
中銀櫃檯好似收手續費

話左分人頭分戶口
對得到名同流水嘅咪入多d
借戶口入嘅可話以前嚮找換店換嘅
之後兌返港紙

我真係唔明一百萬以下有咩大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞