有成球人仔現金,點樣入落銀行先唔會被aml

349 回覆
26 Like 417 Dislike
100幾十都要解釋 咁分兩次50 50得唔得呀
你用現金買保單?
如果真係咁,而樓轉主啲錢真係唔見得光
回覆過點樣隱瞞資金來源嘅人,好可能已經犯咗法
入10萬點會warn
日日入1萬就實warn
咁冇啦 ICAC
去澳門走一轉
hashkey
一球, 唔講以為幾億…

求其分2-3個月,3-4間行,每次10皮8皮…都要問
你咪拎入去問lo, 50萬人仔成5000張100蚊紙,你睇下人地當唔當你犯咁審
洗黑錢就問中国人啦,上連登問把鬼咩
佢可能預佢到時經櫃位入姐
櫃位一定會問
老老豆豆 入得銀行搵teller 既
都係上曬年紀 個個都有7位數
1球就要度AML 咪玩啦
一球咁少,是撚但啦
你個份咩保險係咪可以令佢財自
佢唔知你個d錢來源,到時係黑錢出左事佢都會奶屎上身影響事業
非法走資
要報國安
而家環境到到都缺錢,緊係用盡方法割韮菜啦
其實呢d檯底交易好高風險,你同個個人三唔識七,
交易可能成功,但你唔包保佢會唔會被查/拉,到時查返所有同佢有交易過既人又奶屎上身
點解唔揾找換店匯錢?
How Money Laundering Works
Placement: Injects the “dirty money” into the legitimate financial system.
Layering: Conceals the source of the money through a series of transactions and bookkeeping tricks.
Integration: Laundered money is disbursed from the legitimate account.
樓主啲錢乾唔乾淨我就唔知,但見好多人教緊佢做layering
大陸係咪自己戶口?啲錢點搵返嚟?若果係自己戶口依啲錢係合法途徑搵返嚟嘅,咪一次過入落香港銀行,然後佢問嘅時候就俾大陸個Bank statement佢
2024你入過未先
等你入晒先一次過周
我就係冇左啲statment
的網上提款紀錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞