買電視機 / 換電視機 集中討論區 (169)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
平時睇咩野多
見巴打都係推薦samsung多 係咪今代samsung比sony抵玩?
一向SONY, SAMSUNG, LG都推薦
一向SONY, SAMSUNG, LG, SHARP都推薦
一向睇BUDGET同要求
SAMSUNG, LG相對平D
夠BUDGET當然SONY
S90 C3 G3 S95 A95
非主力牆食唔食到65吋電視嘅重量?
固定架可以
想問吓如果睇電視台同Netflix 各佔一半時間嘅話,係唔係都係OLED較好?
48-50吋,可視角度較大,要有AirPlay ,預8-10k
請問有冇推薦🙏🏻
LG 48" OLED TV C3 OLED48C3PCA 行貨
$81XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 光度高達700nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲

Sony XR-48A90K 行貨
$99XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度高達700nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
唔該晒,今日去睇吓先
巴打咁嘅意思係唔係x80l 係唔係會出新款?
仲有我見到50吋51xx 我見周圍都53xx-59xx左右
51xx個價會係邊間
HD Life 高清生活
冇贈品
早幾日睇Sony 42A90K, sales 話今年應該出新款. 有冇人知道係咪真?
冇人知道
上個星期係沙田AV life買左55寸Sony X90L $9980,Hold半年。
原本諗住買LG G3,但係sales話只可以Hold4個月,但係又驚新屋趕唔切入伙,而家越諗越後悔,有冇巴打分析下我係咪蠢左。
點解後悔
呢排C3 水貨係咪性價比最高
半年後(應該會)出新款。舊款買唔到喎
有冇話邊款LCD電視同牆架最貼牆?
S90
因為OLED睇落去真係色水好D,同埋AV life c3同G3扣完2千蚊贈品,先係同X90L同價或者貴兩千,覺得冇咁抵咁
想問下咁多位師兄知唔知樂富UNY 仲有冇50QN90C?
如果無有冇第二部可以介紹一下,thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞