買電視機 / 換電視機 集中討論區 (169)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
無問題 … 唔該 step 巴 .. 復活節快樂
對不起啊🧎
傻啦 … 使乜對唔住 … 唔係老馮咩都要識

只係想睇睇你有無研究呢樣野 ja ma
謝謝你
不過RF是否要加接收器
去生命本來諗住55" S90c ,俾sale講講下話S95c唔係差好多,又話送嗰條sb好d ,跟住就買咗s95c 13280,而家諗番好似又唔係平好多,又冇超市卷🥲
咁神奇?間間都叫我無特別需求就s90c 夠玩,另買sound bar抵啲
s95c 13280
s90c 11980

兩個差 2000 左右…. 再加超市 1xxx 禮券 …. total 3xxx 左右… 同買佢條 Q700c 價錢差唔多

不過佢 s90c 送果條 sb 又真係無 s95c 送果條咁好嘅 … Q700c 之後仲可以自己加返佢果兩隻無線後置添
同65吋相反
差價大D,S95c又送少D coupon,又送差D sb
Q700C不錯,又可以另加9500S
但s95c 個 connect box 有無用的
你冇得唔用

佢可以打斜放機背,又可以分離式放電視櫃方便插線
你想部電視好貼牆咪有用 … 唔使插線咁辛苦 … 不過我自己寧願佢個 d 插口係返部電視上面好 d … 多條線出嚟個 connect box 又多一個位有機會有問題
諗諗吓俾佢回收Q700C 再出Q800C套有無笨柒到

本身Q800C係更加多聲道
回收 q700c 有幾錢

等陣打算去買了
可以用

不過因為電視只有ARC HDMI, 電視APP未必出到Dolby Atmos

最高可能只可以出Dolby Digital 5.1

如果用bluray機直插Soundbar HDMI IN就冇問題,冇限制

新電視T系列先開始有eARC HDMI插口
攪到miniled 高階過oled 咁
如果點都唔打算要 Q700c 另外買過一條,又唔使用到個 one connect box … 可以諗諗不如買 s90c …. 橫掂 s95c 果條 Q700c 回收都係得 1xxx …. s90c 同 s95c 個差價都唔止呢個數

仲有一條 c-450 自己放睇下會唔會執多幾舊
太古apita買咗43 QN90C
再喺超市求其買20蚊
回600蚊劵 有500蚊可以用咗先
送Soundbar可以回收400蚊
恭喜巴打
有冇電視掛牆架介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞