買電視機 / 換電視機 集中討論區 (169)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
活動架
唔考慮S90C?
好似仲平啲 幾正喎呢部
AV life G3 賣13380 ,諗緊買唔買,另外加Samsung Q880C sound bar 3880
問左43X85K 有貨
會打機係咪揀X85K 會比較好?
YES
GO
Samsung 43QN90C 行貨
$58XX
1. 144hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. MINI-LED背光系統, 360個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
43吋 會打機 差唔多價位
三叔依部會好過sony 果部?
YES
如果想駁電腦 主要打機 同做文書野 呢部會唔會好過c3
長期做文書野我怕你會燒印
咩叫燒印
OLED先有機會發生

samsung 43QN90C 係最新款?
sony 部43X85K 好似係22年舊款?
即係長期開住電視既話會好容易燒印?
燒印既話保養包唔包
YES
LCD電視唔會燒印
OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 足球台, 成日長時間連續7小時打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視, 不過最主要都係係睇你睇既野唔會有一個類似LOGO/框框/HP BAR/SP BAR/ 地圖長時間顯示係畫面同一位置到, 講緊日日6個鐘咁就會比較大機會燒印. 正常打機/睇YOUTUBE通常唔會有咩問題
想問下部lg b1用咗半年中間有條線係咪代表死咗

只要畫面係綠色/近綠色就會出現 但白色又冇問題
sorry 係年半 唔係半年
B1 2021款, 用左半年??
是否 盛.澤 水貨?
有冇相睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞