買電視機 / 換電視機 集中討論區 (169)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Samsung 55QN85C 行貨
$64XX 呢個價邊間鋪架?
上次見到旺角蘇寧好似有
但唔知咩價
85C都比較缺貨了
HDLIFE冇贈品
想問上Carousell 買Samsung電視掛牆架,可唔可以叫Samsung 師傅幫手裝埋?係咪唔洗加錢
送個個活動架好似唔係好岩洗 想換
50%機會
想問下部Samsung QE1c有冇人評下,我見主要得Samsung官網有得買,用q60 61c果啲大唔大分別
=q60 61c
嚟緊換電視
但唔諗住搞soundbar/喇叭
想問同級數嚟講電視speaker 音質有冇話邊個brand 最好
巴打好, 就搬屋想換部50吋嘅電視, budget 5000左右, 主要睇下netflix, youtube, 玩下ps5 switch
本身用緊TH-43GX800H 43", 覺得都夠用
都有睇過SAMSUNG三星 Q60C 同 Q80C 好似都已經唔錯
但見樓上巴打衝50QN90C 想知分別大唔大大
同埋本身都預一至兩千買埋soundbar
見QN90C特價又有soundbar送埋 好似幾抵玩
係唔知C450好唔好用
依家有啲心大心細揀唔落手
想問問巴打有冇意見比到
麻煩晒
Budget 5000買唔到QN90C

上到OLED就上

C450只是比電視喇叭好啲,因為有subwoofer,基本2.1
C450基本上可以話係電子垃圾
見樓上巴打買50QN90C
埋單$6680 連活動架同$1000超市券 個價都算可接受
同埋計過avlife discount見Q60C應該都要4780但冇贈品
又唔見有得買50寸Q80C
諗落好似QN90C抵玩d 但唔知同Q60C分別有幾大
追左陣隔離post 推薦soundbar用入門級Q700C係咪都夠做?
麻煩哂巴打
Qn90C好過Q60C好多

光度高幾倍,又120hz Panel, 又有分區控光系統,喇叭又多幾隻,可視角又高啲

Q700c Soundbar OK可接受,有空間就買埋後置喇叭
6k 990c 抵玩
感謝step巴
成功買咗部Sony x90水
不過搞極都睇唔到字幕 想問知唔知可以點set?
電視台字幕?
PANASONIC MZ2000
咩事突然咁多人買qn90c?
就轉款特價?
應該係S90C
原來係咁,但係見到樓上有幾個巴打都講50qn90c抵屌,先八掛問下
因為有商場1000送100優惠
啱啱去樂富UNY,65吋三星S90c已經冇貨
65S95C?
仲有
衝啦巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞